header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Dvojí porážka v jednom měsíci

Říjen 2021 bude v dějinách českých komunistů zapsán dvakrát černě. 173 delegátů se rozhodlo pro jistotu pomalého umírání, místo pokusu nepadnout na kolena. Buržoazie jak česká, tak ta unijní je spokojená, jejich investice se vyplatila. Je překvapivé, jak delegáti nejsou schopni vidět realitu.

Koho chtějí bohové zničit, toho raní slepotou... ten potlesk ve stoje pro Vojtěcha Filipa, když chválil celou svou politiku a obviňoval z neúspěchu zlé kritiky, byl znakem spoluviny. Není jasné, proč tedy odstupoval, nebyl tedy poražen ani nebyla poražena jeho politika.

Nástupci jsou vlastně ti, kteří spolu s ním řadu let na nejvyšších místech stranického žebříčku spoluutvářeli a vykonávali politiku, která KSČM přivedla mimo parlament, poprvé za 100 let její existence. Alternativa nemohla být zvolena, bylo by to vlastně od mnohých delegátů, kteří byli i na minulém sjezdu, přiznání, že se tenkrát spletli. Dospělí lidé neradi přiznávají vlastní chybu. Místo radikálního obratu máme pokračování v linii strany, která vede komunisty od porážky k porážce. Linii přizpůsobení se domácímu řádu a EU, linii social-demokratismu, odbourávání všeho komunistického. Příští rok přijde další porážka.

Chtělo by se říci: „blahopřejeme vám soudruzi“, ale nemoc těla je vždy provázena i nemocí duše a zatemněním rozumu a tak nám nezbývá než popřát co nejméně bolestné umírání.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .