header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

„Lidový prezident“ a Palestina

U nás jsme už na nějaké to vyvěšování různých hadrů docela zvyklí. Na Pražském hradě plápolá modrý hadr, jiní zase mívají také modré prapory NATO. Tentokrát se ale hradní kamarila rozhodla opět posunout pomyslnou laťku níž. Hrad se rozhodl v předvečer Dne Nakby, palestinské tragédie, vyvěsit místo modré vlajky jinou, vlajku izraelských okupantů a teroristů. Režimu, který je charakterizovaný pro zacházení s obyvatelstvem podle původu jako apartheidní a pro svou expanzivní povahu jako koloniální. Vlajku vyvěsila i česká vláda a další instituce.

Zatímco v Palestině hoří drahocenné kulturní dědictví, domy i její obyvatelé, bombardují se budovy pro novináře; u nás se bije na poplach. Samozřejmě, že ne za Araby. Zde se zprava doleva mobilizuje za práva uchvatitelů. Mocní všech národů holt ví, s kým být solidární.

V novinách se možná napadají a hrají pro nás divadla, když ale přijde na tvrdé, rádi se všichni postaví za špatnou věc. Neúspěšný kandidát Drahoš, lampasák Pavel, anebo prezident Zeman - ti všichni najednou našli společnou řeč, pokud jde o podporu imperialismu.

Řekněme tomu společně velké NE. Máme dost vašich her a manipulací. Nechceme stát na straně utlačovatelů.

Říkáme: Ne okupaci Palestiny!

ASA

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .