header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Pompeovy velké lži a klamání nikdy neskončí

Veřejné poznámky Mika Pompea v projevech, na tiskových konferencích, v rozhovorech a v Kongresem přinášejí litanie velkých lží a klamání ve velkém - zvlášť když komentuje politiku Trumpova režimu a hovoří o národech na americkém seznamu plánů na změnu tamních režimů.

Během jeho veřejného vystupování jako kongresmana, ředitele CIA a ministra zahraničí byl a je pohrdavý vůči vyslovování pravdy, proslovech o míru, vládě zákona a obyčejných lidí z celého světa. Jeho poznámky před senátním Výborem pro zahraniční vztahy 30. července vykazovaly stejný znepokojivý střih. Níže je momentka jeho rozsáhle klamavých komentářů, jež milují senátní čínofobové, a to dokonce i když vědí, že nejsou pravdivé.

 

Lhal, když tvrdil, že Trumpův režim upřednostňuje "ochranu svobod Američanů před autoritářskými hrozbami [sic]; ochranu amerických životů během pandemie [sic]; a pomáhá přátelům ve světě chránit tato nezcizitelná práva [sic]".

Skutečnost: USA jsou utopickou demokracií, jež od počátku nikdy nebyla skutečná.

Skutečnost: Dnes jsou policejním státem, doma vládnoucím mimosoudně, po celém světě vedoucím války s lidstvem.

Skutečnost: Obě pravicové sekce jejich válečné strany usilují o neomezenou vládu nad světem - s nekonečnými horkými i jinými válkami coby oblíbenou strategií.

Skutečnost: COVID-19 vznikl v USA, celosvětově byl šířen ve prospěch americké vládnoucí třídy a v zájmu bohatých na úkor veřejného zdraví a prospěchu - lidské ztráty tu jsou považovány za nepodstatné.

Skutečnost: Jediné "autoritářské hrozby", jimž jsou Američané vystaveni, vznikají doma a vypouští je vládnoucí třída USA.

USA jsou gaunerským, prašivým, agresorským státem. Pompeo lhal, když obvinil nevýbojný Írán z toho, že je agresor [sic]. Takzvaný "maximální tlak" Trumpova režimu na zemi je zcela o touze způsobit co největší bolest a utrpení vlastnímu lidu válčením pomocí sankcí a dalších nezákonných akcí. Pompeo falešně obvinil Írán ze "zaminování Hormuzského průlivu (a) vystřelování raket na saúdská ropná zařízení [sic]".

Agrese a další formy válkychtivosti jsou americkými specialitami doma i v zahraničí - ne tak, jak funguje Írán, jenž upřednostňuje mír a stabilitu, usiluje o kolegiální vztahy a spolupráci s jinými zeměmi, bez nadvlády nad jinými, bez jakéhokoli vyhrožování krom sebeobrany, pokud je napaden, což je jeho právo, dané Chartou OSN.

Pompeovy velké lži a klamání, včetně těch před výbory Kongresu, jsou neomezené, pravda nikdy nenarušuje jeho svévolné klamání. Lhal, když tvrdil, že jestli Rada bezpečnosti neprodlouží zbrojní embargo na Írán, jež v říjnu vypršelo, bude mít Írán "volnější ruce k rozsévání zkázy na Středním východě, a vlastně po celém světě [sic]".

Výše uvedené je o tom, jak USA, NATO a Izrael operují, když vedou válku s lidstvem k prosazení svých imperiálních cílů. Írán operuje vyššími standardy, s respektem ke svrchovaným právům všech národů, bez nepřátelství vůči komukoli. Pompeo falešně obvinil Rusko z "destabilizace... Ukrajiny... Libye... Sýrie a" stále fašističtějšími západními zeměmi, maskujícími se coby demokratické. Chlubil se uvalením nezákonných sankcí na Írán, Rusko a četné další země, což nazývám válkou jinými prostředky. Jednostranně uvalených jedním národem na jiný, čímž je jasně porušena Charta OSN, s USA coby sériovým pachatelem.   

Pompeo se chlubil, že Trumpův režim je "ještě tvrdší než ruský". Je hrdý na sériové porušování práva Spojenými státy, včetně nejhorších zločinů proti míru. Svou hlavní jedovatost vylovil na Čínu. Přehlížejíc její podporu světového míru, stability a kolegiálních vztahů s ostatními zeměmi, pohrdl realitou a obvinil Čínu, že je "hlavní hrozbou naší doby [sic]".

Nepřátelská politika USA vůči Číně je zcela o touze narušit její rostoucí důležitosti na světovém jevišti - program odsouzený k neúspěchu. USA, ať už pod Republikány či Demokraty, představují nevídanou hrozbu pro lidstvo. Čína, Rusko, Írán i další nevýbojné národy na seznamu plánů Spojených států na změnu režimu jsou váženými spojenci, prosazujícími kolegiální vztahy s jinými zeměmi, bez nadvlády nad kýmkoli, nikoho neohrožujícími.

Další litanie nestydatých velkých lží o Číně následovaly, některé staré jako předtím, pár přihozených nových, totéž proti dalším národům, neochotným podřídit svá svrchovaná práva zájmům USA. Pompeo a stejně smýšlející američtí zastánci tvrdé linie všeobecně ohrožují obyčejné, normální lidi, toužící volně dýchat mimo imperiální kontrolu USA, od moře k moři, na všech světových kontinentech.

Stephen Lendman, 4. srpna 2020, pro http://www.intrepidreport.com/

Překlad VS

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .