header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Chalífa, film CIA mezi fikcí a skutečností

Setkání McCaina s Bagdádím"Bylo to jako dívat se na film", řekl prezident Turmp poté, co asistoval odstranění Abú Bakra al Bagdádího, chalífy, šéfa ISIS, což bylo přenášeno do Situation Room v Bílém domě.

V témže místě v roce 2011 asistoval prezident Obama odstranění tehdejšího nepřítele číslo jedna, Usámy bin Ládina, šéfa Al Kajdy.

Stejný scénář: tajné služby dávno lokalizovaly nepřítele; ten není polapen, ale odstraněn: bin Ládin je zabit, al Bagdádí spáchá sebevraždu nebo je "zasebevražděn"; tělo zmizí: bin Ládinovo je pohřbeno do moře, zbytky al Bagdádího roztrhané vestou plnou výbušnin jsou také rozházeny do moře.

Stejná produkční filmová kancelář: komunita zpravodajských služeb, tvořená 17 federálními organizacemi. Kromě CIA je tu i DIA (vojenská zpravodajská služba), ale každý druh vojsk, stejně jako Státní department a Homeland Security, mají svou vlastní tajnou službu.

 Pro vojenské akce, zpravodajská komunita USA používá velitelství speciálních sil, které jsou rozmístěny v 75 zemích světa, jejichž oficiální mise zahrnuje, kromě "přímé akce na odstranění nebo polapení nepřátel", "nekonvenční válku vedenou vnějšími silami, vycvičenými a organizovanými velitelstvím".

To je přesně to, co bylo spuštěno v Sýrii v roce 2011, ve stejném roce kdy válka pod vedením USA/NATO zničila Libyi. To ukazují dokumenty zveřejněné v novinách.

Například v březnu 2013 New York Times zveřejnil podrobné šetření o síti CIA, přes kterou do Turecka a Jordánska, za financování Saudské Arábie a dalších monarchií zálivu, přicházely proudy zbraní a islámských militantů vycvičených velitelstvím speciálních sil USA, předtím než byli infiltrování do Sýrie.

V květnu 2013, měsíc poté, co založil ISIS se al Bagdádí sešel v Sýrii s delegací senátu USA v čele s Johnem McCainem, jak dokumentuje fotografie. (https://www.marx21.it/images/personaggi/mccain_albaghdadi.jpg)

V květnu 2015 je Judical Watch odtajněn dokument Pentagonu, datovaný 12. srpna 2012, ve kterém se uvádí, že existuje "možnost nastolit salafické knížectví ve východní Sýrii, a to je to, co si přesně přejí západní země, státy zálivu a Turecka, které podporují opozici."

V červenci 2016 je Wikileaks odtajněn email z roku 2012, ve kterém státní tajemnice Hillary Clintonová píše, že vzhledem k existujícím vztahům Irán-Sýrie, "by svržení Assada přineslo mimořádnou výhodu pro Izrael, neboť by se snížila obava, že ztratí jaderný monopol".

To vysvětluje proč, bez ohledu na to, že USA a jeho spojenci zahájili v roce 2014 vojenskou kampaň proti ISIS, síly ISIS mohly nerušeně postupovat do otevřeného prostoru s dlouhými kolonami ozbrojených automobilů.

Ruská vojenská intervence v roce 2015 na podporu ozbrojených sil Damašku zvrátila osud konfliktu. Strategickým cílem Moskvy bylo zabránit zničení syrského státu, který by vyvolal chaos libyjského typu, využitelný USA a NATO pro útok na Irán a obklíčení Ruska.

Zaskočené Spojené státy pokračují ve hře na rozdrobení Sýrie podporou kurdských bojovníků za nezávislost, které pak opustily, aby neztratily Turecko, předsunutou hlídku NATO v oblasti.

Na tomto pozadí je jasné, proč al-Bgadádí, stejně jako bin Ládin (spojenec USA proti Rusku v afgánské válce) nemohl být zajat, aby byl postaven veřejně před soud, ale musel fyzicky zmizet, aby zmizely důkazy jeho skutečné úlohy v strategii USA.

Proto se Trumpovi tolik líbil ten film s dobrým koncem

Manlio Dinucci - Marx XXI

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .