header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Propusťte Assange!

Americká říše konečně po několikaletém honu ulovila svou škodnou. Julian Assange už není mužem jako dřív. Z hrdého počítačového hackera a neohroženého investigativního novináře je starý a zlomený muž. No, strávit několik let v nedobrovolném exilu zatřepe s každým. Assange potom, co byl vydán do rukou (ne)spravedlnosti, skončil v nemocnici. Upadající moloch se bude chtít mstít i na tomto zničeném muži. Není možné prozrazovat a upozorňovat na zločiny imperialistů bez odezvy.

 

Assangův případ je pro nás, ale nejenom pro nás, v mnohém inspirací a také mementem. Ukázal nám, jak doopravdy vypadá válka v režii US demokratů/imperialistů. Není to honosná počítačová hra, ani civilizační mise s cílem osvobodit zemi, lid a ropu. Ukázal nám smrt a vraždění. Američtí vojáci stříleli z vrtulníků civilisty. Po zveřejnění těchto a mnoha dalších záběrů začali i sami vojáci pochybovat. Tím je vinný a za to bude souzen.

Případ Assange nám také ukazuje věrolomnost reformistické levice. Byl to pokrokový, u nás bychom řekli autentický levičák, prezident Lenin Moreno, kdo ho připravil o azyl na ambasádě a vydal ho všanc katanům.

Případ Assange nám také ukázal provinčnost, malost, zaostalost a šosáctví české žurnalistiky. Kde jsou dneska bojovníci za lidská práva? O čem píše statečný DeníkN? Hlídací pejskové oligarchie mají jiné problémy. Bojují v bitvách Babiš/neBabiš a za demokracii (vládu jiného oligarchy než Babiš). Před pár dny vydaly (proti)Lidové noviny zprávu o tom jak byl korejský generál předhozen piraním. Nepodložený článek na úrovni bulvárů dostal větší prostor, než pronásledování novináře. Assange bohužel není pronásledován ve Venezuele nebo Číně. Tak má smůlu...

Vyzývám pokrokové lidi tohoto světa k obraně. O tom, co je novinařina nesmí rozhodovat zbrojařská lobby a imperialistické zájmy USA. Odmítáme pronásledování člověka, co ukázal pravdu o válce v Iráku. Vládnoucí třída USA a jejích pomocníků musí ve své snaze narazit na lidový odpor. Jaké bylo asi ponížení pohlavárů Třetí říše, když se jim nepodařilo odsoudit Georgije Dimitrova. Stejný pocit musí začít představitelé dnešního imperialistického Západu.


A. Salajka

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .