header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Nekonečný seriál

Vyostřující se krize, jaké jsme svědky v KSČM, by v každé jiné politické organizaci volala po okamžitém jednání jejích členů, ustanovení dočasného vedení a svolání nejvyššího orgánu organizace - sjezdu. Ne tak v KSČM. Schůze co schůze jejího výkonného výboru dochází k chlácholení, že vedení na sjezdu "dá funkce k dispozici", že ústřední výbor natožpak sjezd se kvůli epidemii sejít nemůže. Prošlé termíny sjezdu byly na jaře a pak na podzim, kdy byly odloženy kvůli jarní a podzimní vlně Covid-19. Přizpůsobit se situaci a konat sjezd mimořádně v době zlepšení v létě - na to straně chyběla iniciativa.

 

V nejnovějším dílu tohoto seriálu, při jednání výkonného výboru v pátek, došlo k posunu: ústřední výbor se má sejít v lednu (o čemž se dá pochybovat při nynějším vzestupu nemocných). A sjezd je naplánovaný - na březen. Inu, pokud epidemie následuje běžný průběh chorob dýchacího ústrojí, a očkování nebude rozšířené, dá se předpokládat, že epidemie zabrání i v tom. Ale vedení KSČM předvídá i tuto eventualitu, sjezd má v záloze termín až po dalších (znovu prohraných) volbách, hádejte kdy? Ano, opět v listopadu. Předvídavost takového stranického vedení je hodna plánování socialistické revoluce. Kdyby takovým způsobem sovětští komunisté vedli válku s fašismem, asi by v Evropě už polovina národů neexistovala.

Videokonferenční jednání Vojtěch Filip odmítá. Může přeci stranu vést podle svých slov až do roku 2022. Hlavně, aby KSČM nikdo přílišnou diskuzí nerozvrátil a nedal jí pokutu (o předchozích obrovských ztrátách na majetku komunistů špatným hospodařením se taktně pomlčí).

Očividně to tak členům strany vyhovuje. Nikdo z 10 nebo kolika kandidátů na předsedu proti tomu neprotestuje a tak nám nekonečný seriál "sjezd KSČM" opravdu nekončí.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .