header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

20 let od bombardování Jugoslávie. Nezapomínáme! Neodpouštíme!

Světová federace demokratické mládeže na konferenci v Bělehradě

24. března tohoto roku si připomínáme 20. výročí od započetí bombardování Jugoslávie. Letecké útoky trvaly od března do června 1999 a šířily smrt a destrukci v zemi. Výsledky této "humanitární intervence" NATO jsou stále viditelné.

Světová federace demokratické mládeže (WFDY) i během bombových útoků byla přítomna a v praxi vyjadřovala solidaritu antiimperialistického hnutí mládeže. Vedení federace tehdy spolu s mnoha členskými organizacemi bylo přítomno v Bělehradě a odsuzovalo zločin, který se zde děl.

 

Letos na 20. výročí od bombardování, ve dnech 21. - 24. března, se naši přátelé ze Světové rady míru spolu s několika místními organizacemi zúčastnili mezinárodní konference v Bělehradě. WFDY byla opět přítomna! Společně s lidem Srbska a všech národů světa, proti zločinům imperialismu!

WFDY


Poznámka KSM: bombardování nese českou stopu. Stalo se jen několik dnů po přistoupení České republiky do paktu NATO. Sociálně demokratická vláda ministerského předsedy Miloše Zemana poskytla český vzdušný prostor pro přelety bombardérů. Slavné určení "humanitární povahy" bombardování užil Václav Havel. Tím nese vládnoucí třída ČR zodpovědnost na vykonaných válečných zločinech imperialismu, což pokračuje po celých následujících 20 let.

KSM v té době organizoval protesty proti válce a NATO.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .