header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Květy pro maršála Koněva

Členové pražské organizace Komunistického svazu mládeže, podobně jako další občané antifašisté, přišli vyjádřit úctu osvoboditelům Prahy - 1. ukrajinskému frontu Rudé armády a jejímu veliteli maršálu Ivanu S. Koněvovi. Položili květy k pomníku maršála Koněva v pražských Dejvicích v době, kdy se vandalové v součinnosti s vedením Prahy 6 pokusili o vymazání této připomínky osvobození. Zjistili jsme, že vandalové museli být velice dobře organizovaní a obarvení muselo zabrat čas.

Dobrovolníkům, kteří přišli napravit tuto urážku, se podařilo částečně vyčistit pomník. Ovšem před dokončením byli zastaveni policejní hlídkou na příkaz vedení Prahy 6. Městská část tedy nejen nenaplňuje své povinnosti starat se o svěřený majetek. Policie (která údajně má u pomníku kamery) nezadržela vandaly, ale zabránila napravení vandalství.

Občané nosí nyní květiny k pomníku. Starosta Kolář označil vandaly za "vox populi", kteří prý Koněva na Dejvicích nechtějí. Hlas lidu ovšem jsou ve skutečnosti ti, kteří květiny nosí a vyjadřují vděčnost podobně jako jejich předci v květnu 1945.

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .