header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

"Budete otroci ve vlastní zemi"

Právě to v listopadu 1989 prohlásil soudruh Miroslav Štěpán k dělníkům v ČKD v Praze. Dělníci, kteří uvěřili lhářům a vlastizrádcům, ho za to tehdy vypískali. Jeho slova jsou však již dnes realitou.

Vyspělé Československo, co téměř nemělo dluhy, je již dávno minulostí. Nemáme širokospektrální vyspělý průmysl a zemědělství, bezplatné zdravotnictví, školství a bydlení. A už vůbec nemáme zajištěnou důstojnou práci, důstojné bydlení a důstojný život pro každého. Stali jsme se zadluženou, rozkradenou a zdevastovanou kolonií moderní doby.

Dnes je polovina země závislá na alkoholu, drogách, hracích automatech a mobilních telefonech, dokonce i sexu. Rapidně roste počet lidí trpících depresemi a dalšími psychickými potížemi, odkázaných na psychofarmaka, mnoho lidí končí zoufalými činy včetně sebevražd.

Pseudodemokratická moc využívá těchto sociálních problémů moderní doby, které ona sama vědomě vytváří, k cílenému ohlupování mládeže. Mládež trpící "výdobytky kapitalismu" se nechává velmi snadno manipulovat k domnělému boji za "svobodu a demokracii" ve jménu kapitálu.

Kapitalisté zastrašují dnešní mládež "zlými komunisty" a dělají z nich vrahy a tyrany, jinak řečeno dělají z nich sami sebe, dávají komunistům tvář kapitalistů a sami sebe při tom staví do role bojovníků za svobodu a zachránce světa. Tato antikomunistická propaganda je praktikována zejména na školách, kde se pomocí těchto dezinformací vychovává mládež s domněnkou, že jedině kapitalismus je zachrání. Mládež začíná mít často ne zcela uvědomělý pocit, že musí být zachráněna právě před kapitalismem a začíná to dávat najevo.

Přes 29 let nám lžou o svobodě a demokracii. Nedočkali jsme se ničeho, a ničeho se taky od našich "pánů" nedočkáme. Dobře jsme se už měli a mohli jsme se mít i lépe. Komu to ještě nedošlo, nebo mu to dojít nechce, by si to měl rychle uvědomit, než bude pozdě něco změnit.

My nechceme žít v bídě, nechceme slyšet pouze sliby. Mládež si musí konečně uvědomit, že jedinou pravou cestou není kapitalismus, nýbrž socialismus.

Proletáři všech zemí, spojte se!

Petr Balvín

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .