header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Tragédie: 16 mrtvých utečenců ve východním Egejském moři

Prohlášení Komunistické strany Řecka.

V sobotu u ostrova Agathonisi na východě Egejského moře se převrhla malá loď. Na její palubě utonulo šestnáct lidí, včetně šesti dětí.

Státní příslušnost obětí není doposud známa. Potopení je považováno za událost s nejvyšším počtem úmrtí migrantů, kteří se snažili doplout na odlehlé řecké ostrovy.

Tři lidé - dvě ženy a jeden muž - dosáhli pobřeží a upozornili úřady na potápění lodí. Tito tři lidé vypověděli, že dopluli na dřevěné lodi, která měla na palubě odhadem 21 lidí. Loď se potopila z důvodů, které nejsou v současné době známy.

Záchranná operace stále probíhá.


Tisková zpráva KKE:

Nové ztroskotání u Agathonisi, s mrtvými uprchlíky, přistěhovalci s dětmi, ukazuje, že tragédie vykořeněných obětí imperialistického barbarství nemá konce. Ani rostoucí sofistikovaná represivní opatření na hranicích, ani nepřijatelná dohoda mezi EU, Řeckem a Tureckem, kterou před dvěma lety podepsala současná vláda, nemůže zabránit tomu, aby se zoufalí lidé, kteří utíkají před imperialistickou válkou a bídou, nedostávali do spárů bezohledných obchodníků.

Nyní, když se stahují mraky nad Řeckem a hrozí přímé zapojení Řecka do války, je nutné posílit boj všech lidí, uprchlíků a migrantů proti systému, který způsobuje vykořisťování a války, mrtvé v bitvách, na moři i na utečeneckých trasách.


(sobota, 17. března 2018)

http://www.idcommunism.com/2018/03/tragedy-at-least-16-dead-after-migrant.html

Překlad KSM

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .