header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Světová federace demokratické mládeže (WFDY): Solidarita s mládeží, studenty a iránským lidem

Světová federace demokratické mládeže vyjádřila solidaritu a podporu mládeži, studentům a lidu Íránu, kteří jsou v současné době vystaveni represím, násilí a útlaku ze strany policie a polovojenských skupin jejich země.

Poslední dva týdny mládež a íránský lid demonstrují a podstupují obtížný boj v ulicích více než 70 měst v zemi, za svá hospodářská, sociální a kulturní práva, proti současné vládní politice.

Vládní politika, která přinesla vysoké ceny základního zboží, obrovskou nezaměstnanost, rozsáhlou privatizaci a extrémní chudobu v masovém měřítku. Mládež, studenti a íránský lid stojí proti porušování lidských a demokratických práv lidí a současně se staví proti protilidové politice a praktikám omezující práva pracujících.

WFDY odsuzuje extrémní metody výslechu, včetně mučení, které mají potlačit masové protesty. Je třeba zmínit, že doposud bylo zabito 22 lidí a více než 1500 lidí bylo zatčeno.

WFDY požaduje od íránských úřadů, aby zveřejnily seznam jmen všech těch, kteří byli zatčeni během protestních demonstrací, a také jejich umístění. WFDY požaduje společně s íránskou mládeží okamžité ukončení veškerého mučení a propuštění všech, kteří byli zatčeni bezpečnostními silami, a odstranění všech vojenských a bezpečnostních jednotek z areálů univerzit.

Dále WFDY vyjadřuje svou naprostou podporu a solidaritu své členské organizaci, mládeže strany Tudeh, která je také v ulicích a podporuje mobilizaci lidových mas a progresivní mládeže země. WFDY také vyzývá mládež světa a její členské organizace, aby vyjádřily svou podporu a solidaritu boji mládeže a lidu Íránu za mír, lidská a demokratická práva, sociální spravedlnost a za to, že se postavili proti plánům amerického imperialismu, izraelské reakční vlády a reakčního režimu v Saúdské Arábii.

Ať žije boj za mír a pokrok!

Vítězství boji za svobodu, demokracii a sociální spravedlnost!

Ať žije mezinárodní solidarita a antiimperialismus!


Jménem WFDY

Vedení - Budapešť, 11. ledna 2018.

https://communismgr.blogspot.cz/2018/01/world-federation-of-democratic-youth.html

Překlad KSM

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .