header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

NATO zahájilo otevřený útok na odpůrce Islámského státu

Je veřejným tajemstvím, že Islámský stát je společným projektem USA a Izraele za velké spokojenosti Kataru, Saudské Arábie a Turecka. Dosud si však žádný stát NATO ani jejich spojenec nedovolil otevřený útok na ty, kteří proti Islámskému státu bojují. Turecko dnes prolomilo bariéru napětí a sestřelilo ruské letadlo operující v Sýrii nad místem pobytu islámských ozbrojenců. Turecko tvrdí, že letadlo bylo již v Turecku jeden (1) kilometr nad tureckým územím. Rusko to popírá. Pokud by se prokázalo, že Rusové lžou, pak by Turecko muselo zdůvodnit, proč na svém území opečovává teroristy Islámského státu. Každopádně sestřelené letadlo leží na syrském území.

Na videu zveřejněném na youtube je zaznamenáno, jak sestřelení ruského letadla tureckou armádou následuje radost přívrženců Islámského státu, kteří střílí na katapultované piloty na padácích. Za výkřiků "Alláh Akkbar" střílí do osob na padácích. Podobné scény zná ruská aviatika z doby před rokem 1945. Tehdy však obránci evropských tradičních hodnot křičeli "Gott mit uns". Podobnost evropských tradic s islámskými je jistě čistě náhodná.

https://www.youtube.com/watch?v=D5g60o_O08U

Na dalším videu je nahrávka rozhovoru islámských teroristů:

"Kdo ho přivezl? My jsme ho přivezli. Bratři, to je ruský pilot. Alláh je veliký. Desátá brigáda zajala ruského pilota. Alláh je veliký. Jsou zde všichni mudžahedíni? Není boha kromě Alláha a Mohamed je jeho prorok. To je ruský pilot. Měli jsme ho upálit."

https://www.youtube.com/watch?v=ZW7VyX0Xkew

Již dříve turecké vzdušné síly bombardovaly kurdské ozbrojence bojující proti Islámskému státu. A pod záminkou boje s terorismem byly ničeny i civilní cíle v oblastech obývaných Kurdy. Islámský stát je využíván jako záminka pro cokoliv. Ve skutečnosti se jedná o fiktivní telenovelu podobně jako Al Kaida, která se však již okoukala a proto byla stažena z televizních obrazovek. Dosud však nebyl zahájen otevřený útok proti ruským silám bojujícím proti Islámskému státu.

Co je Islámský stát? Je to mediálně značně zamlžená fikce, která se vyznačuje tím, že:

  1. Bojuje proti všem muslimským organizacím, které nespolupracují s USA, bojuje dokonce i proti Talibanu
  2. Naopak nemá žádný problém s těmi muslimskými zeměmi, které jdou na ruku USA, zejména Saudskou Arábií a Katarem.
  3. Je neporazitelná vojsky USA a současně není schopna odrazit jediný úder ruské armády (až dnes, a to oficiálními ozbrojenými silami Turecka)
  4. Až příliš mnoho jejich představitelů má londýnský přízvuk
  5. Mediálně IS rád prezentuje popravy či vraždy způsoby typickými pro křesťanský svět, jako jsou dekapitace či upálení za živa. Způsob prezentace poprav nezapře hollywoodskou školu.
  6. Při bombardování Islámského státu tureckou armádou omylem většina bomb padá na Kurdy, kteří bojují právě proti IS.
  7. IS se vzal odnikud a ihned má všude otevřený účet a neomezené zdroje
  8. IS nemá žádný konflikt s Izraelem

Ať to zní sebedivněji, žádný Islámský stát neexistuje. Existují jen teroristické skupiny placené z USA a Izraele za destabilizaci Evropy a blízkého východu. Cíl je průhledně jasný: finanční zájmy USA a jejich spojenců. USA potřebují zbrojit k nastartování své ekonomiky, která je už historicky za zenitem, Katar chce postavit ropovod do Evropy přes syrské území a Turecko teskní po zašlé moci Osmanské říše. Saudové by rádi získali moc nad islámským světem a Izrael by nejraději z Jeruzaléma udělal hlavní město světa.

Je naprosto směšné, když 14. listopadu český premiér Bohuslav Sobotka vyzval ke zničení Islámského státu. Opravdu se dá jen těžko ubránit smíchu, když si představíme, jak Sobotka s troskami české armády, která už je schopna tak maximálně střílet po afghánských děckách, vyhlašuje válku Spojeným státům americkým, Saudské Arábii, Turecku, Kataru a Izraeli. Česká republika podporou arabských povstání a protisyrským postojem jednoznačně podpořila vznik terorismu pod fiktivní hlavičkou Islámského státu a dnes proti němu chce bojovat. Nejspíš také fiktivně, tedy pronásledováním odpůrců posthavlovského režimu.

Dnes večer by se měla sejít mimořádná schůzka vedení NATO a projednat incident turecké armády s ruským letounem. Výsledkem jednání jsou jen dvě možnosti: Buď se za hromady hloupých prohlášení vše ututlá, nebo, a to spíše, se bude situace dále vyhrocovat tak, že napětí může vést k válečným akcím mezi Tureckem a Ruskem. Turecko však jako člen NATO do této války může vtáhnout i nás. To by nás pak ovšem přišlo velmi draho. Doufejme, že bude byť neveřejně na schůzce Turecku naznačeno, že přepískli.

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .