header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Bitva za duši Ukrajiny

Mnoho dřívějších článků vysvětluje geopolitický význam krizových podmínek na Ukrajině. Kniha "Vystupňování na Ukrajině: Ja USA  honbou za hegemonií riskují 3. světovou válku" (Flashpoint in Ukraine: How the US Drive for Hegemony Risks World War III; vydal Clarity Press 20. 6. 2014, brožované 15,47 $) podrobně diskutuje o její závažnosti i o mnohém dalším. 

 

Ukrajina zůstává v srdci bouře. Washington zamořili neokonzervativci. Ovlivňují vládní politiku. Chtějí nikým neohrožovanou nadvládu nad světem. V cestě jim stojí hlavně Čína a Rusko. Spojeny představují impozantní opozici vůči imperiálním cílům Washingtonu. Rizikem je potenciální střet Východu se Západem.

28. července zaznamenal 100. výročí I. světové války. Následující, druhá světová, měla všechny války ukončit. Spojenými státy vedené NATO nese plnou zodpovědnost za věčné války dnes probíhajících konfliktů. Je to globální stroj na zabíjení. Války s lidstvem jsou nekonečné. Světový mír visí na vlásku. Bouření Ameriky za nadvládu nad světem riskuje III světovou. Ukrajina může být jiskrou, která ji zažehne. Riziko je obrovské. Každodenní události by měly vyděsit každého.

Západní propaganda zcela špatně obviňuje Rusko ze zločinů USA. Putin je zlomyslně hanobený. Války sankcí trvají. 7. srpna redakční úvodník v New York Times nutí k jednotě Západu proti ruskému nepříteli, jehož si vymyslel Washington. Odporně obviňuje Putina z "bezostyšného odmítání post-sovětského uspořádání". Prolhaně nazývá bojovníky za svobodu z jihovýchodní Ukrajiny "secesionisty", separatisty. Naznačuje možnou ruskou "přímou intervenci na podporu rebelů". Ignoruje jejich snahy bojovat za svobodu. Jejich odmítnutí nelegitimní fašistickou správu. Jejich nadšení pro skutečnou demokracii. Jejich ochotu pro tohle všechno riskovat.  

Četné západní úvodníky i sloupky s jiným názorem než jejich redakce falešně obvinily Rusko ze sestřelení MH 17. Michel Chossudovsky citoval analýzu odborníka Petera Haisenka. Za zničení letadla nemůže raketa. Žádný důkaz to ani nenaznačuje. Průstřely ukazují na projektil ráže 30 mm, vystřelený z vojenského letadla. Očití svědci mluvili v době sestřelení MH17 o dalším létajícím objektu blízko něj.

The New York Times a další západní sdělovací prostředky lživě obvinily za zničení MH 17 Rusko a bojovníky za svobodu z jihovýchodní Ukrajiny. Zodpovědnost nese plně kyjevská vláda v tajné dohodě s Washingtonem. To zjevné zůstalo nevyřčeno. Cui bono? Je jasné, že Rusko ani ukrajinští bojovníci za svobodu by nezískali nic, ale ztratili by hodně. V kontrastu s tím Kyjev a Washington mají značný prospěch z obviňování Moskvy a ukrajinských bojovníků za svobodu za svůj zločin. Celý incident je klasický případ vlastní akce pod praporem (v barvách) nepřítele. Naplánovaný ve Washingtonu. Vykonaný nelegitimní fašistickou ukrajinskou vládou. Lživě hozený na Rusko a na ukrajinské bojovníky za svobodu.

7. srpna malajský New Straits Times obvinil ze sestřelení MH17 Washington a Kyjev. Západní sdělovací prostředky zprávu ignorovaly. Vyvrací příběh oficiální propagandy. Rozbíjí iluze o zapojení ruských/ukrajinských bojovníků za svobodu. Moskva měla ve stejné době ověřitelné satelitní a radarové údaje. Ty ukazují ukrajinský Suchoj-25, stopující MH17 před zničením. New Straits Times citoval odborníky, kteří říkali, že fotografie vzorků úlomků ukazují dva odlišné tvary - rozdrcené vzorky spojené s bojovou hlavicí naplněnou ocelovými šipkami (střelivo zakázané mezinárodním právem, používané mimo jiné Izraelci při posledním útoku na Gazu; pozn. překl.), a běžnější otvory po průrazném střelivu, odpovídající salvě z kanónu. To snese zopakování. Jasný důkaz odpovídá palbě z kulometu (nebo rychlopalného kanónu). Ani stopa po jakékoli raketě. Tvrzení sdělovacích prostředků USA a Západu o něčem jiném jsou neomalené lži.  

Hanebný úvodník deníku Washington Post ze 17. července vyšel s titulkem "Svět musí vědět, čí zbraň zničila civilní letadlo." Lživě mluvil o neexistujícím důkazu, že raketu vypálili ukrajinští zmocněnci Moskvy z protivzdušné baterie vyrobené v Rusku. Vyzval Washington a jeho spojence, aby trvali na tom, že ti, kdo za to mohou, musí být voláni k zodpovědnosti - včetně těch z Kremlu. Obvinil "ukrajinské vzbouřence ze zastírání toho, co se stalo". Vysmál se Putinově správné analýze. Tvrdil, že Putin obvinil Kyjev falešně. Redaktoři Wall Street Journalu citovali pomazaného miliardáře, ukrajinského prezidenta Petro Porošenka. Nařkl "ruské důstojníky z účasti na vojenských operacích proti ukrajinským silám". Nebyl citován žádný podpůrý důkaz. Redaktoři Journalu hanebně nařkli Putina z pokusu zastřít použití síly k dosažení svých strategických cílů... Fakta jsou pod jejich vedením vhodně převrácena. Pravda je systematicky potlačována. Tlak roste.  

Zopakujme si to. Hrozí potenciální střet Východu se Západem. Západní mediální propaganda této možnosti pomáhá a nabádá k ní. Dělá to i John Kerry. Dělá hanbu funkci, již zastává. Je to neobžalovaný válečný zločinec. Sériový lhář. Hlásal o "výjimečném nepřímém důkazu", potvrzujícím, že HM17 sestřelili za svobodu bojující Ukrajinci raketami dodanými z Moskvy. Zpráva z New Straits Times tuto smyšlenou historku diskredituje. Stejně tak další důvěryhodné důkazy. Nečekejte, že mediální gauneři budou vysvětlovat. Oficiální příběh se opakuje do omrzení. Představuje lži, zatracené lži, a nevraživou protiruskou propagandu. Pravda je vytrvale utápěná. Nahrazuje ji prozápadní propaganda.  

V polovině července mimořádný vyslanec Moskvy v OSN Vitalij Čurkin předložil "prvky" k rezoluci Rady bezpečnosti o Ukrajině. Další už nepřijde, zdůraznil. "Místo toho nabízíme klíčové prvky, o nichž jsme přesvědčeni, že jsou nezbytné k zahrnutí do textu rezoluce", řekl. Obsahují okamžité zastavení veškerého násilí na obou stranách. Umožnění volného přístupu novinářům ke zpravodajství o událostech. Dospění k bezvýhradně nestranné rezoluci. Nazval Porošenkův mírový plán "mlžícím rituálem" k militarizaci východu Ukrajiny. Toho času Porošenko řekl: "Za každý zmařený život našich vojáků zaplatí desítkami a stovkami jejich. Ani jediný terorista se nevyhne odpovědnosti. Každý dostane, co si zaslouží."  

Mezitím zuřivé boje pokračují. Spojenými státy vedené NATO financuje a vyzbrojuje kyjevské síly. Tvrdí, že tak činí "na ochranu (ukrajinské) východní hranice před (neexistující) ruskou agresí".  

Horký konflikt doprovází bitva slov. Smrt a zmar pokračují. 7. srpna generální tajemník Spojenými státy vedeného NATO Anders Fogh Rasmussen vyjádřil podporu pučistické fašistické vládě Ukrajiny, když řekl: "Podpora NATO pro svrchovanost a územní celistvost Ukrajiny je neochvějná. Naše partnerství je dlouhodobé. Je silné, a v reakci na (neexistující) agresi Ruska NATO spolupracuje ještě úžeji s Ukrajinou na reformě jejích ozbrojených sil a obranných institucí."  

Rasmussen nestoudně obvinil Rusko z početných jednotek na ukrajinské hranici, z ochraňování "separatistů" a z používání záminek k další intervenci. Ve své hlavě si obrátil realitu. Ukázal prstem špatným směrem. Podobné komentáře už dříve pronášel mnohokrát. Lhal, když obviňoval Rusko ze zločinů, páchaných Spojenými státy vedeným NATO a Ukrajinou. Vyzval Rusko, aby se stáhlo z hranic. Aby nepoužívalo udržení míru coby omluvu k vedení války. Vybízel - a vybízí - Rusko, aby šlo po skutečné cestě k míru. Přestalo podporovat separatisty. Stáhlo své jednotky z ukrajinské hranice. A vedlo upřímný dialog k mírovému řešení.  

Ruské ministerstvo obrany tvrzení NATO odstřelilo. Nazvalo je neopodstatněnými. Podporujícími litanii Velkých tučných lží. Nestoudné bušení do Ruska pokračuje neztenčenou silou. Putin opravdu chce mírové vyřešení konfliktu. Washington chce válku bez slitování. Nepolevuje. Západní sdělovací prostředky doslova dezinfikují smrt, zmar a otřesná kyjevská zvěrstva. Nepřinášejí žádné zprávy o obyčejných ukrajinských vojácích. Ti jsou špatně placení, uboze krmení a oblečení a zachází se s nimi uboze. Mnoho mladých mužů se snaží uprchnout do Ruska, aby se vyhnuli vojenské službě v konfliktu, na němž se nechtějí podílet. Další jsou nuceni bojovat proti své vůli.

V kontrastu s tím je ukrajinská Národní garda kontrolována neonacistickými extrémisty. Západní sdělovací prostředky její účast a zvěrstva ignorují. Realitu nahrazuje tvorba mýtů. Nezákonné fašistické živly jsou považovány za demokraty. Odvážní bojovníci za svobodu jsou nazýváni teroristy. Říkat pravdu je verboten. (Pro mladší ročníky: Lendman použil německý výraz pro "zakázáno", známý v době, kdy Evropu okupovalo nacistické Německo. Pozn. překl.) Většina Američanů o skutečném příběhu Ukrajiny ani nepřemýšlí. Ani o vzdálené válce. Je v zemi, o níž nevědí nic.  

Na jedné straně už mají válek USA dost. Chtějí, aby skončily. Touží po míru. Nepolapitelném. Na druhé straně si neuvědomují vojenské ani politické zapojení USA na Ukrajině. Konflikt Euromajdanu vypukl vloni v listopadu. Plnou zodpovědnost nesou Obamovy špinavé ruce. V únoru Washington zinscenoval odstavení demokraticky zvoleného Viktora Janukoviče. Nahradil ho pučistickou fašistickou vládou.

Demonstranti se nevytratili potichu z Euromajdanu. Zůstali. Jejich protesty pokračují. Střetávají se s policií. Zpevnili staré barikády. Postavili nové. Naházeli na policii kamení a zápalné lahve. Zapalovali pneumatiky. Nepřestali kontrolovat dříve obsazené vládní budovy a hotely.

Ukrajinský generální prokurátor Vitalij Jarema řekl, že odmítnutí vymazat Majdan a opustit obsazené budovy znamená zločinnou zodpovědnost. Demonstranti dosud nadšeně zůstávají. Není jasné, co může následovat. Kyjevské náměstí Nezávislosti je znovu pod palbou. Navzdory nové ukrajinské vládě demonstranti říkají, že zůstanou na Majdanu, aby zajistili slíbenou změnu, prospívající jim i všem Ukrajincům. Dá se očekávat, že budou hořce zklamaní. Co dál, se uvidí. Zároveň starosta Kyjeva Vitalij Kličko řekl, že demonstranti souhlasí s uvolněním budovy městské správy i oblasti obchodního domu (TsUM) v ulici Prorežnaja.

Městem stále zmítá vřava. Sílí rabování i útoky na novináře. Vrší se odpadky. Hygiena je bídná. Kyjevská policie zahájila trojí trestní vyšetřování. Policejní náčelník Aleksandr Tereščuk řekl: "Probíhají vyšetřování podle tří článků ukrajinského trestního zákoníku, kradení aut, nezákonné zacházení se zbraněmi, municí a výbušninami a chuligánství."  

Ve stejné době trvá mlácení a falešné obviňování Ruska. Putinův mluvčí Dmitrij Peskov kategoricky popřel, že by se ruské vojenské síly pokoušely pronikat na ukrajinské území. "Potýkáme se s pochopením, co znamená ukrajinská strana. Ruská armáda se o průnik nikdy nepokoušela", řekl Peskov. Jakákoli jiná tvrzení klamou. Jsou to nabubřelé, nestydaté lži. Trvají. Riskují možnost globální války.  

Ukrajina je nejvážnější geopolitická krize od II. světové války. Washington se nezastaví před ničím, aby zvětšil své impérium. Miliony mrtvých těl jeho barbarství dokládají. Nahrazování nezávislých vlád poníženými prozápadními je dlouhodobá politika USA. Války jsou vedeny proto, aby toho bylo dosahováno. Už dřívější články vysvětlovaly, že Obamovi ukrajinští spojenci jsou fašistická sebranka. Nemají sebemenší legitimitu. Je to vládnoucí lůza. Chladnokrevně vraždí vlastní lidi. Páchají otřesná zvěrstva. Západní sdělovací prostředky se tváří, že nevidí. Podporují to, co vyžaduje odsouzení. Tak začínají významné konflikty. Jaderná válka je možná. Nejdůležitější je zabránit nemyslitelnému. Obama se zavázal Kyjevu k plné podpoře. Dokonce i s rizikem otevřeného střetu s Ruskem. Agresivita je dlouhodobou politikou USA. "Washington ohrožuje svět", říká Paul Craig Roberts. Jeho bezhlavá nezodpovědnost je největší hrozbou vůči světovému míru a stabilitě. Bitva o duši Ukrajiny trvá. Boj za přežití lidstva je tím nejdůležitějším.  

Autor: Stephen Lendman, 12. 8. 2014

Zdroj: http://www.intrepidreport.com/archives/13858

Překlad: Vladimír Sedláček

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .