header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Sklizeň (lidských) orgánů na východě Ukrajiny

Na rozdíl od teroristických deliktů v Libyi, Sýrii a teď v Iráku, podporovaných Spojenými státy, Velkou Británií, Evropskou unií, členy NATO i oblastními kolaboranty jako Saúdskou Arábií, Izraelem a Katarem, kde jakékoli pokusy o to, aby extrémisté přestali uchvacovat celé národy, narazily na rozhořčený vřískot Západu a obvinění z porušování lidských práv, je nesmírná brutalita doslovných nacistů na Ukrajině vůči odtrhnuvším se provinciím na východě provázena pokryteckým mlčením Západu. Uprchlíci, proudící z obklíčených a bombardovaných zalidněných center vyprávějí příběhy masového vraždění, nevybíravého zasahování civilistů a dokonce úděsného líčení vynucené (násilné) sklizně orgánů z těch, kteří byli zabiti ozbrojenou ofenzívou Kyjeva, nebo z těch, kteří byli uneseni zločineckými tlupami, operujícími ve vakuu beztrestnosti, poskytnutém mlčením Západu.     

Na rozdíl od Libye, Sýrie a teď Iráku, kde západní sdělovací prostředky dychtivě přebíraly líčení aktivistů jako nezpochybnitelnou pravdu a dokonce se podílely na zřejmých výmyslech, aby tak ospravedlnily další vojenské zásahy, zvlášť v Libyi a Sýrii, sítě jako BBC odmítají zprávy ukrajinských uprchlíků coby fámy, neospravedlňující jakékoli další vyšetřování. Článek BBC "Ukrajinští uprchlíci utíkají do Ruska" uvádí:  

Tvrdí, že masy polských snajprů střílí civilisty, že jsou unášeny děti a odvlékány do Ameriky, kde jim jsou odebírány orgány, a že ukrajinská armáda zabíjí uprchlíky, kteří se snaží utéci. K podpoře takových divokých tvrzení neexistují žádné důkazy. Ale (tato tvrzení) dokazují hlubokou nedůvěru ke Kyjevu.

Co lze považovat za ještě divočejší, je otřesné pokrytectví BBC, které postrádá požadavky na vyšetření, vezmeme-li v úvahu, že o sobě tvrdí, že jsou novináři, a to, že nemají vysvětlení, proč si lidé z východu Ukrajiny uchovávají hluboce zakořeněnou nedůvěru vůči Kyjevu. Proč by tisíce Východoukrajinců, ke Kyjevu nepřátelských nebo nedůvěřujících, opustily své domovy, kdyby v první řadě Kyjev neprováděl politiku zločinné brutality?

Nucené odebírání orgánů - skutečný horor, BBC záměrně odmítnutý

Ruské zdroje vyprávějí odlišný příběh, a osvětlují podrobnosti o probíhajících hrůzách, jež BBC zmiňuje jen mimochodem, ale nedokázala je ani kvalifikovat, ani rozptýlit. V článku Pravdy "Na Ukrajině lidské orgány nezapáchají" je uvedeno:  

Na sociálních sítích se objevila šokující informace, že milice ve Slavjansku objevily během noční průzkumné operace stovky mrtvol příslušníků Národní gardy. Vojáci měli rozpáraná břicha a odstraněné vnitřní orgány. Navíc lidé, žijící na sužovaných územích, viděli dobře vybavená sanitní vozidla, obrněné inkasní vozy a další speciální vozidla nedaleko nemocnic ukrajinské armády.

Zaměstnanci mezinárodních letišť, například kyjevského Boryspilu, říkali, že u nich bylo mnoho malých letadel, objednaných pro přepravu speciálních chladniček, jaké se používají k přepravě lidských orgánů.

Jsou to tytéž sociální sítě, často citované západními sdělovacími prostředky k podložení tvrzení, jež byly vytvářeny proti vládám Libye a Sýrie. Teď tyto západní zájmy podporují režim, jenž se snaží upevnit svou sílu proti ozbrojeným bojovníkům, a takové příběhy jsou shazovány se stolu jako divoké a nestojí za další prošetřování. List Pravda poznamenává, že zubožený stav ukrajinské armády, neschopné zajistit ani padnoucí uniformy či jídlo, činí silně nepravděpodobným, že by zvýšená lékařská přítomnost kolem kyjevských sil byla důsledkem zájmu o zachování blaha jejích vlastních bojovníků nebo dokonce těch, kteří jim stáli v cestě.

Místo toho, vezmeme-li v úvahu nesmírnou korupci a bezpráví, jež tu byly dokonce už i před takzvaným Euromajdanem, a vzestup ultrapravicového klientského režimu, operujícího v naprostém zmatku, je pravděpodobnější, že došlo k odebírání orgánů. Východní Evropa je jedním z několika globálních epicenter nuceného odběru orgánů už celá léta. Článek agentury Bloomberg z listopadu 2011, nazvaný "Orgánové gangy nutí chudé prodávat ledviny zoufalým Izraelcům", uvedl:  

Vyšetřovatelé na pěti kontinentech říkají, že odkryli prolínání zločineckých kruhů, provozovaných Izraelci a Východoevropany, jež přemisťují lidi přes hranice, občas i proti jejich vůli, aby prodali ledvinu.

Zločincem je tu zprostředkovatel, který vydělává na nemocných a chudých, říká Bahat, který vyšetřoval bandu pašeráků orgánů v Jeruzalémě. Chytá mě za srdce, že lidé prodávají část svého těla, aby získali peníze k přežití. Zločinci vidí příležitost vydělat velké peníze na obchodu s orgány, kde mohou prodat ledvinu za patnácti- až dvacetinásobek toho, za co ji koupí, říká policie napříč Evropou. Poznávají odporný zisk, jaký lze mít z rozšíření černého trhu s tělesnými orgány, říká Jonathan Ratel, žalobce z kosovské Pristiny, který vyšetřuje pašování orgánů v posledních dvou létech. Dochází k němu trvale, protože je v něm příliš mnoho peněz. Pašeráci obvykle zaplatí prodávajícímu za ledvinu 10 000 $, a inkasují 150 000 $, když ji prodají pacientovi.

Ve skutečnosti by uprostřed chaosu ukrajinského ozbrojeného konfliktu bylo nemyslitelné, aby tytéž zločinecké gangy nepročesávaly bitevní pole a nemocnice kvůli potenciálním obětem. To, že BBC nedokázala prošetřit natolik věrohodná tvrzení zoufalých uprchlíků, naznačuje naprostou novinářskou neschopnost a dokonce i spoluvinu na zastírání zvěrstev, páchaných coby součást brutální, neoprávněné a smrtelně zhoubné nabídky ke konsolidaci moci Kyjeva.

Za stav nuceného odebírání orgánů, jak jej popsal Bloomberg v roce 2011, mohou konkrétně zločinecké gangy na Ukrajině, a má i další zprávy. Ukrajinské nemocnice a lékaři jsou také zapleteni už dlouho. Jak potom BBC může hovory o odebírání orgánů nazvat šíleným tvrzením, když od roku 2011 nebylo učiněno nic k zastavení takových praktik, a zvlášť v podmínkách dnešní Ukrajiny, kde připravují půdu k tomu, aby taková trestná činnost nekontrolovaně vzkvétala?

Historie se opakuje

Právě tak jako převzetí moci ultrapravicí v Kyjevě znamená znovuzrození nacizmu v Evropě, za plné podpory Evropské unie a NATO, i skrývání nuceného odebírání orgánů a další hrůzy jsou vytrženy přímo z herní příručky Hitlerových nacistů, včetně zálib nechvalně známého Josefa Mengeleho. Historie se opakuje, zvlášť kvůli ignorantství západního publika a spoluviny novinářů, placených za přinášení pravdy a místo toho ji pohřbívajících v propagandě.

Protože k odebírání orgánů na dnešní Ukrajině nepochybně dochází, a protože k němu podle záznamů docházelo už před začátkem konfliktu, opuštění tohoto hrůzného případu ze strany BBC možná znamená, že polští snajpři, podporovaní ze strany NATO, také mohli provádět zvěrstva, a režim Petra Porošenka mohl velmi dobře vést kampaně rasově motivované genocidy.

Autor: Tony Cartalucci, geopolitický výzkumník a spisovatel žijící v Bangkoku, speciálně pro internetový časopis New Eastern Outlook, 9. 7. 2014.

Zdroj: http://www.blacklistednews.com

Přeložil: Vladimír Sedláček

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .