header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Kyjev míří k zákazu KS Ukrajiny

Ukrajinský ministr spravedlnosti Pavel Petrenko (exponent strany Vlast Julie Timošenkové) dnes vyhlásil, že poslal žádost Generální prokuratuře (které předsedá jeden z exponentů nacionálně socialistické strany Svoboda) a zpravodajským službám, aby zahájily vyšetřování činnosti KS Ukrajiny, kterou vinní ze spoluúčasti na separatistických aktivitách na jihovýchodě Ukrajiny. Vyšetřování směřuje k zajištění podmínek pro případné postavení KS Ukrajiny mimo zákon. 

Prohlášení Petrenka přichází přesně den poté, co vůdce junty Turcinov poslal dopis ministru spravedlnosti s požadavkem zahájit procedury mající za cíl postavit KS Ukrajiny mimo zákon. Petrenko prohlásil, že vyšetřování stran pro jejich postavení mimo zákon trvá přibližně jeden měsíc, ale nelze vyloučit postavení činnosti KS Ukrajiny i v kratší době, pokud dojde k získání dostatečného množství informací. Turcinov mnohokrát hrozil, i při zasedání parlamentu minulý týden, předsedovi KS Ukrajiny Simoněnkovi, a dodal, že "má materiály" o činnosti komunistů podporujících "terorismus a separatismus". Minulý pátek dva představitelé strany Vlast předložili návrh zákona na rozpuštění parlamentní skupiny KS Ukrajiny, aby tak osvobodili parlament v Kyjevě od evidentně nepříjemné a problémy činící skupiny.

Konečně minulý pátek večer Petro Simoneko unikl fašistickému atentátu, poté co prohlásil v televizním rozhovoru, že stahuje kandidaturu v prezidentských volbách, které proběhnou příští neděli a které považuje za frašku, když odhalil perzekuce, kterým jsou vystaveny antifašistické síly.

 

Zdroj: Contropiano

Překlad: Komunistický svaz mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .