header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Češi jsou na SFMS aktivní

První dny XVIII. Světového festivalu mládeže a studentstva, který se právě koná v ekvádorském Quitu, proběhly ve znamení velké aktivity české delegace. Od 8. prosince bylo otevřeno mj. i festivalové tržiště přátelství.

Na něm má mezi více než 40 stánky ten svůj i Česká republika. Čeští delegáti v něm nabízejí odznaky, trička, samolepky a knihy KSČM, KSM či Společnosti česko-kubánského přátelství. Svými výrobky přispěl i Levicový klub žen. Stánek se proto těší značnému zájmu jak zahraničních, tak i domácích delegátů.

Česká delegace se také aktivně zapojila do probíhajících konferencí, seminářů a workshopů. Například Milan Krajča řídil úplně první konferenci Mír, suverenita a solidarita. "Tradice SMFS, která započala v poválečném Československu, je důležitá právě v dnešní době, kdy mladí lidé po celém světě pozvedají svůj hlas proti novému kolu zbrojení a aktuálnímu nebezpečí imperialistických válek," zdůraznil ve svém vystoupení Krajča.

O zkušenostech s českým členstvím v NATO hovořil na jednom z workshopů vedoucí české delegace Radim Gonda. Filip Zachariaš informoval účastníky jednoho ze seminářů o vlivu antikomunismu v předvolebních kampaních v ČR. Na jedné z besed vystoupil i Ctirad Musil, jenž hovořil o reflexi historické socialistické zkušenosti v současné české společnosti. Jaroslav Růžička na semináři k vykořisťování přírodních zdrojů a destrukci životního prostředí referoval o environmentální politice KSČM. Ondřej Kazík zase na konferenci Imperialistické rozpory a eskalace válečných nebezpečí informoval o mezinárodní akci Třídní boj místo světové války. Předseda Společnosti česko-kubánského přátelství Ludvík Šulda na workshopu k boji za svobodu

Kubánské pětice a proti blokádě Ostrova svobody představil činnost společnosti a její aktivity na podporu Kuby a Pětice nespravedlivě odsouzené k drastickým trestům a vězněné od konce 20. století v USA.

Roman Janouch

(převzato z Haló novin)

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .