header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Provokace s vulgárním mailem Černochové může být dílem někoho z blízkosti ODS?

Minulý týden s velkou publicitou zveřejnila exposlankyně a současně kandidátka na poslankyni, nynější starostka Prahy 2 Jana Černochová obsah vulgárního e-mailu psaného na její adresu. Za autora článku byl nejprve označen jistý Aleš Rozsíval. Obsah e-mailu i vyjádření Černochové byly směřovány k nedávno proběhlé protiválečné kampani "Třídní boj namísto světové války". Nyní zhruba po týdnu se i samotný Rozsíval nechal slyšet , že e-mail nepsal. Podezření z iniciace celé klasicky provokační kausy se tím překlápí spíše na ODS samotnou.

Slovník použitý v e-mailu je sice známý od Rozsívala, ale stejné výrazové prostředky používají i sympatizanti ODS píšící maily obdobného obsahu a formulační úrovně na e-mail KSM. E-mailová adresa Rozsívala je pro jeho usvědčení opravdu nedostatečná. Rozsíval sám tvrdí, že je jeho schránka takto zneužívána opakovaně. Soudit mezi Rozsívalem a ODS je těžké, protože je to tvrzení proti tvrzení a pověst obou subjektů je podobná.

Proti ODS stojí fakt, že s textem e-mailu vystoupila bez nejmenšího náznaku pátrání po skutečném původu e-mailu. Existují i skryté atributy elektronické pošty, jako například IP adresa počítače odesílajícího zprávu či jiné technické způsoby, jakými lze zjistit skutečnou cestu zprávy. ODS je dostatečně personálně i finančně zajištěná organizace, aby takto jednoduché a legální pátrací postupy zahájila i bez pomoci policie ČR.

Rozsíval nevládne takovými prostředky jako ODS a přinést důkaz o nevině je tak pro něj zřejmě obtížnější. I tak se však mohl obrátit na policii již při prvním údajném zneužití e-mailu. Policie by se jeho případem zabývat musela, jednalo se o hackerství směřované z jeho e-mailu na adresy politicky aktivních a známých persón. Otázkou je, zda není zneužíván nejen Rozsívalův mail ale i jeho osoba, která o tom nemusí mít ani potuchy.

Již v minulosti se například stalo, že do KSM pronikl pracovník BIS a naváděl mladé a nezkušené členy KSM k bombovým útokům. Dotyčný je zaměstnancem bezpečnostních složek ČR dodnes. Pracovní náplní těchto struktur je rozehrávání podobných manipulačních a provokačních her. Ale jsou i provokatéři, kteří tak realizují svého koníčka. Zneužívání jména KSM k prezentaci různých politických excesů se táhne již roky a týká se jak hackerů z pravice, tak i šílenců v řadách různých k levici se hlásících organizací.

Vzhledem k zoufalé potřebě ODS zvrátit svůj politický debakl, trčí z celé kauzy účelovost ze strany ODS zcela zřetelně. Pro vyprázdněnou ODS je potřeba prezentace boje s nepřítelem zoufale nutná a hodí se k tomu jakýkoliv prostředek. Rozsíval se protiválečné kampaně "Třídní boj namísto světové války" vůbec neúčastnil, a pokud o ní vůbec věděl, tak ani potom na ní zřejmě neměl žádný zájem. Pokud by byl vnitřně opravdu natolik nakloněn této akci, pak by nás zřejmě kontaktoval a třeba i podpořil, což se nestalo.

Nedůvěryhodnost ODS v této kauze klesá již při zohlednění prvních aktivit namířených proti naší protiválečné kampani. Černochová tvrdila, že akce KSM může poškodit metro, protože jezdíme po Praze s těžkou technikou. Naše ohlášená akce používala nákladní automobily IFA a Mercedes, jejichž hmotnost je přibližně třetinová ve srovnání s nejlehčí tramvají provozovanou v ČR. Proč nemá starostka Černochová strach z propadnutí tramvaje do metra? Pokud ovšem ví, že se do metra může propadnout šestitunové auto, proč už dávno nezrušila provoz tramvají, z nichž některé mají přes 40 tun? Desetitunové autobusy Černochové také nevadí. Nejspíš byla k hmotnosti aut naší kolony připočtena i váha komunistické myšlenky. Díky ODS jsme se dozvěděli, že váha komunistické myšlenky se dá vážit na tuny. Za starost a moudrost paní starostce děkujeme.

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .