header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Obama zaútočí, vojenský průmysl připíjí

Výrobky Lockheed MartinBombardovat Sýrii nebo jakoukoli jinou zemi je především otázka byznysu: svrhnout bomby na Damašek znamená prospěch pro vojenskoprůmyslový komplex.

Po souběžných  pátečních projevech ministra zahraničí USA Johna Kerryho a prezidenta Obamy o válce mainstreamová média vedená tradičním mistrem válečné propagandy New York Times (1) učinily závěr, že Spojené státy by bez bezpečné podpory nemohly zaútočit na Sýrii.

"Zbavena podpory Anglie, nejvěrnějšího spojence Ameriky v dobách války, Obamova administrativa jednala v pozadí, aby si vytvořila alternativní mezinárodní podporu pro útok, který by mohl začít na konci tohoto týdne", uvedl list Times. "Funkcionáři si ještě zachovávají naději, že alespoň jedna arabská země by se mohla veřejně přidat k vojenské koalici".

Arabská země? Patetické. To všechno není důležité, protože tzv. partneři, souhlas a "potřeba nechat uplatnit  americkou důvěryhodnost" mají málo co do činění s impulzem pro bombardování Sýrie.

Bombardovat Sýrii, nebo jakoukoli jinou zemi, je otázkou byznysu: perspektiva svržení bomb na Damašek se týká prospěchu vojensko-průmyslového komplexu. Jedná se o nadnárodní firmy a mezinárodní banky rozmístěné tak, aby vydělávaly jak nestoudné peníze, tak získaly bezprecedentní politickou moc na geopolitické šachovnici. Pokud o tom pochybujete, podívejte se na níže uvedené grafy. Ty ukazují něco, co není sdělováno na první straně listu New York Times: války a zvěsti o válce pohánějí trhy.

Tento týden hodnocení obchodníka ze smrtí - firmy Raytheon dosáhly ročního maxima.

Raytheon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akcie firmy Lockheed Martin dosáhly v pondělí maxima za posledních šest měsíců, v den, kdy válečná propaganda doopravdy spustila naplno.

Lockheed Martin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Během Napoleonských válek bankéř Nathan Mayer Rothschild sehrál rozhodující úlohu ve financování válečného úsilí Anglie. Nejen že organizoval posílání zlatých ingotů jednotkám vévody z Wellingtonu rozmístěným v Evropě, ale přijímal a používal ve svůj prospěch politické a finanční informace, a bránil svým konkurentům v jejich získání. Je známo, že Rothschild využil vítězství Anglie nad Napoleonem v bitvě u Waterloo, aby zmanipuloval trhy a  po válce skoupil na trhu obligace.

Dnes to není příliš odlišné. Podniky a banky, mnohem mocnější než v době Nathana Mayera Rothschilda, vedou nevyhnutelně vládu Spojených států k válce. Projevy Johna Kerryho Heinze, muže s modrou krví, a čtenáře z čtecího zařízení Obamy, pečlivě vypulírovaného zpravodajskou službou CIA tak, aby se stal prvním černým prezidentem a tedy ještě mnohem více potaženého teflonem než byl Ronald Reagan, jsou jen vystoupeními herců ve vedlejších rolích.

Zdroj: http://www.infowars.com/obamas-syria-attack-the-health-of-the-military-industrial-complex/

(1) http://www.nytimes.com/2013/08/31/world/middleeast/support-slipping-us-defends-plan-for-syria-attack.html?_r=1&

Autor: Kurt Nimmo

Překlad: Komunistický svaz mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .