header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Ty jsi malý jedináček zní Českými Budějovicemi ... komu je to dobré?

V Českých Budějovicích se na ulicích objevily posměšné nápisy na adresu ultrapravicových extremistů, kteří pořádají rasisticky motivovanou demonstraci. Ve městě, kde se v poslední době vystupňovaly rasistické nálady, se tak do konfliktu zamíchala další zájmová skupina, která se tváří velmi humanisticky. Ve skutečnosti je to ten nejhořlavější olej, jaký se do ohně rasismu dá přilít. Údajně se má jednat o velmi mírumilovný protest proti pochodu neonacistů. Skutečnost je hrubě jiná.

Není třeba mít psychologické vzdělání, aby si každý uvědomil, že pokud chci vyprovokovat konflikt, pak je urážlivý posměšek naprosto dokonalým prostředkem. Místo řešení konfliktu ve městě hledáním pracovních míst pro nezaměstnané či řešením pouliční kriminality vyšší pravomocí pouličních hlídek PČR se někteří rádobyhumanističtí aktivisté rozhodli vydráždit skinheady ke skutečné zuřivosti tím, že se jim už před jejich příchodem rozhodli posmívat. Obyvatelé města jsou stejně jako i ostatní lidé v ČR pod tlakem zhoršující se situace na pracovištích, hrozbou nezaměstnanosti, zvyšování nájmů a cen a zároveň zhoršujících se životních podmínek na sídlištích. Jejich nakvašenost je tedy oprávněná a velká. Vzhledem k tomu, že reakční myšlení je člověku celkem biologicky přirozené, tak se není moc co divit, že si za objekt vybití zlosti vybírají to, co je po ruce - cikánskou otázku. Těžko bychom pak našli stupidnější způsob jak vydráždit nakvašené obyvatele města a příchozí nácky než je výsměch vymyšlený akademickými rádobyhumanisty.

Skutečný důvod takovýchto pseudohumanistických akcí je úplně jiný. Člověk je sociálně žijícím druhem a vzájemný altruismus je nutností, která umožňuje přežití. To se netýká jen člověka, ale řady jiných organismů. Jako jedna z nejvyšších forem parazitismu, která je u zvířat jen málo známá a u lidí naprosto běžná, je falešná hra na altruismus. Všechny ty herečky, zpěvačky, politici, co se nechávají fotit v onkologických centrech s nemocnými dětmi, v dětských domovech, nebo při adopci zvířátek v zoologických zahradách to dělají z jediného důvodu. Potřebují vzbudit pozitivní emoce u těch, před kterými se natřepávají. Ve skutečnosti nikomu ani tak pomáhat nechtějí, leda sobě. Tyto maškarády už někteří známe a je nám jasné, že například stárnoucí modelka, která se na molu už dlouho neudrží, nemá jinou možnost, než hrát nějaké srdceryvné divadlo na ochranitelku utlačovaných. Ne jiný způsob zvýšení svého postavení volí i hyperaktivní zástupci akademických struktur. Tam je pro podobné aktivity místa také dost a dá se na tom velmi efektivně zvýšit společenské postavení.

Vraťme se k "cikánské" otázce a Českým Budějovicím. Problém, který se havlovštinou nazývá romský, lidově cikánský, je ve skutečnosti problém nezaměstnanosti a úpadku sociální politiky kapitalistického režimu. Nejprve pracovní, po té i sociální vyloučení nějaké části populace je vynikající způsob, jak tuto část populace vycvičit v kriminálním způsobu života a pak na ni svádět problémy země. Drtivá většina lidí si neumí spočítat, že na každého jednotlivého buržousta z ODS, TOP09 nebo jiné partaje ztrácíme ze státního rozpočtu o mnoho řádů větší částky než na nějakého "cikána na sociálce". Pánové a dámy z horních 10 tisíc moc dobře vědí, co to udělá, když se cikánovi vyplatí na ruku pár stovek před očima frustrované veřejnosti. Lidé, kteří se denně unavení a podráždění vracejí pozdě večer z odporné práce, aby vydělali na holé živobytí, tak odvrátí pozornost od tunelářů a mafiánů a hledají problém v nastrčeném nesmyslu. ODS a TOP09 tak zcela plánovitě mění charakter společnosti na nacistickou sebranku. Lidé nemají čas studovat detaily ekonomiky a nerozumí skutečné podstatě úpadku své životní úrovně. Příčinu hledají v tom, co jednoduše vidí na ulici. Když budeme lidem říkat, že to, co vidí na ulici, není pravda, tak docílíme jen jediného: fašismu. A o to těm pseudohumanistům jde.

Kapitalismus nikdy nebude lidský a nikdy nebude chtít řešit sociální problémy. Naopak, vždy bude těžit z jejich rozdmýchávání. Tzv. cikánská otázka je problém pracovních možností a sociálního rozvrstvení společnosti. Je oblíbené tvrdit, že cikáni nikdy pracovat nebudou. Je sice pravda, že míra jejich snahy hledat práci a zvyšovat si kvalifikaci je nižší, než je celospolečensky zvyklé, ale není pravda, že by nebyli ochotni dělat nic. Je třeba říct nahlas, že to byli právě cikáni, kteří v bývalé ČSSR vykopali většinu inženýrských sítí a nebýt jejich práce, mnozí bychom dnes neměli doma telefon, plyn, vodu či internet. Byl to havlovský režim, který cikánům vzal práci, vyhodil je na ulici a udělal maximum pro to, aby z nich udělal deklasovaný kriminální živel. Kapitalismus bude vždy vytvářet vrstvu absolutně chudých, kteří se zčásti stávají pracovní silou jen ve výjimečných dobách prosperity kapitálu. Většinou se však s nimi k práci vůbec nepočítá a opatřují si živobytí z velké části zločinem. Je jedno, o jakou národní nebo jinou skupinu se jedná. Každá tzv. vyspělá demokracie takovou skupinu nutně potřebuje a má ji. Kapitál také nemá zájem řešit koncentraci těchto deklasovaných "lumpenproletářů" do ghett a kde není žádná práce, nemá ani zájem řešit zločinnost. Aspoň dokud to neohrožuje zisky a hromadění kapitálu, ať už přímo z naší práce nebo našich daní.

Havlofilní pravdoláskařští aktivisté nyní přichází s upgrade svého šlapání po lidech a nastavují tak vyšší level destrukce morálních hodnot společnosti. V populaci, která je už rozdělená a kde proti sociálně vyloučeným stojí nakvašená skupina nácků podporovaných tiše řadovými občany, se rádobyhumanisté pečlivě starají o to, aby tento konflikt vystupňoval do co nejagresivnější formy. Nic lepšího, než urážka nasraného nácka se asi vymyslet nedá. Holohlavé pobudy na ulici nazýváme nácky, fašisty, ultrapravicovými extremisty, ale skuteční kovaní fašisté sedí v saku a kravatě na nejrůznějších postech, ze kterých "mírumilovně" popichují pouliční primitivy k tomu, aby za ně udělali špinavou práci.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .