header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Jsou Izrael a al Kajdá partnery?

Údery leteckými raketami na vojenské objekty v Sýrii 10. 5. nejsou ničím jiným než pomocí odnoži teroristické al Kajdy v Sýrii s názvem an Nusra.

Izraelský útok na Sýrii, jehož obětmi se staly desítky Syřanů a byly zničeny vojenské objekty, vyvolal neskrývané nadšení v táboře celé ozbrojené teroristické opozice, "Národní koalice syrských revolučních a opozičních sil", kterou si vytvořil světový imperialismus v katarské Dauha v listopadu 2012. Nadšení jen potvrdilo koordinaci aktivit všech protivládních sil - teroristických uskupení, tvořených teroristy z celého muslimského světa, vystupujících pod vlajkou al Kájdy s hlavním vnějším nepřítelem suverénní Sýrie Izraelským Mossadem.

Sýrie je dlouhodobě vystavena politickým tlakům, které ji mají donutit, aby se vzdala podpory Palestinců, kteří by tak ztratili jednu z posledních opor proti izraelské kolonizaci Západního břehu Jordánu a pádem Sýrie by skončil i azyl pro pronásledované palestinské vůdce.

Likvidací Sýrie Obama vráží klín mezi hlavní nacionalistickou sílu Libanonu Hisballáh a jejího spojence Írán. Současně s tím upevňuje obkličování Íránu a usnadňuje pronikání CIA řízených teroristických uskupení z Iráku do Íránu.

Po likvidaci Asada chce Obama nastolit v Sýrii brutální islámistický režim, který zrealizuje etnické čistky menšin, především křesťanů a Alavitů.

Izrael nezapomíná svou porážku, vlastně jedinou ve své invazi do Libanonu v roce 2006, kterou mu způsobil právě Hizballáh a ve které sehrála Sýrie rozhodující úlohu.

Nyní sází Izrael na to, že se světovému imperialismu podaří prostřednictvím najatých žoldnéřů z teroristických uskupení vrátit Sýrii do prvobytně pospolné společnosti náboženských fanatiků - hlavně frakce "salafitů"- odnože saudského wahabismu, al Kájdy a podobných klonů, vypěstovaných CIA v Langley a Mossadem v Tel Avivu. A to i přesto, že je to hra nebezpečná, jak potvrzuje situace v Afghánistánu, Iráku a Libyi. Vyzbrojit tyto roboty je snadné, nikdo však dosud nenašel šém, který by je nakonec vyvedl z provozu. Je však docela možné, že tento chaos, který následuje po válkách, plně vyhovuje americké koncepci permanentních válek s terorismem. Živá ohniska napětí, přiživována domácími teroristickými akcemi v USA (Boston), podporují představu o nebezpečí muslimského terorismu a umožňují přijímat represivní opatření proti Američanům a naplno otevřít kohoutky pro tok státních peněz do armády a VPK.

Spojení Izraele s teroristickými islámisty v Sýrii potvrzují i další skutečnosti.

9. 5. údajný tiskový mluvčí extremistického uskupení působícího v syrském městě Homs Hasan Rassanavi uvedl ve svém vystoupení v Izraelské televizi Channel 10, že Syrská svobodná armáda vítá údery Izraele na objekty syrské armády, poněvadž zvýšily bojovou morálku jeho spolubojovníků po zdrcujících úderech syrské armády.

Redaktor Justin Raimondo na svých webových stránkách Anti War, tvrdí, že spolupráce SSA (Svob. syr. arm.) s Mossadem je dlouhodobá.

Syrský dissident, člen Muslimského bratrstva Kamal al Ljabvani, žijící ve Stockholmu uvedl v TV Al Mejadin že syrský národ izraelskou vojenskou podporu vítá.

Vůdce vojenské rady ozbrojených uskupení v Alepu - al Akidi se setkal nedávno s izraelskou ministryní spravedlnosti Tsipi Livni.

Al Akidi je zřejmě dlouhodobý agent Mossadu, který získává pro něj informace o vojenském průmyslu Sýrie.

K podpoře teroristických uskupení bojujícími v Sýrii proti Asadovi Izraelskými ozbrojenými sílami uvádí Prof Michel Chossudovsky 21. 5. 2013 na stránkách Global Research v článku s názvem "Izraelská armádní vozidla vjela do Sýrie, Izrael podporuje teroristy z an Nusra", že podle syrského ministerstva obrany izraelská ozbrojená jednotka vstoupila na syrské teritorium. Vozidlo včetně nákladu, které narušilo linii příměří u vesnice Bir Ajam, situované v Syrské svobodné zóně, bylo zničeno syrskou armádou. K incidentu došlo z v noci pondělka na úterý 21. 5. 2013. Vozidlo přijelo z okupovaného území.

Zpráva rovněž uvádí, že akce izraelských OS byla koordinována s teroristickými uskupeními dislokovanými ve vesnici Bir Ajam.

Na zásah syrské armády reagovala izraelská armáda vystřelením dvou raket z okupovaného teritoria - vesnice Tal al Faras, které zasáhly syrské území u vesnice al-Zubaydiah. Ke ztrátám na lidských životech nedošlo. Ve zprávě se udává, že cílem agrese bylo podpořit morálku teroristických uskupení, kterou ztratily po úderech syrské armády v oblasti města al Qusier. Syrské velení zdůraznilo, že agrese opět potvrdila účast izraelské armády v bojích teroristů proti syrské vládě.

Izraelský ministr obrany Moshe Yaalon potvrdil, že došlo k incidentu, aniž uvedl, že izraelská jednotka překročila linií příměří. Řekl: "Minulou noc jsme zničili postavení syrské armády, ze kterého bylo stříleno na izraelskou hlídku. Palbou nebylo zničeno žádné vozidlo a nikdo nebyl zabit." Opakoval tak prohlášení mluvčího izraelské armády Avichala Adraee. Při tom v dřívějším prohlášení izraelská strana uvedla, že palba ze syrského území zasáhla hlídku na Golanských výšinách a zničila vojenské vozidlo.

 

Izraelská podpora teroristům z an Nusry

V únoru 2013 oznámil Izrael, že zvažuje vytvoření nárazníkové zóny, která bude zasahovat 10 mil na syrské teritorium. Ta by měla chránit Izrael před útoky fundamentalistických rebelů na druhé straně hranice.

Plán, navržený armádou byl předložen premiérovi Netanyahuovi. Ohlášený záměr zveřejnil anglický deník London Times 4. 2. 2013. V izraelské plánu se údajně uvádí: " V posledních měsících teroristické skupiny jako je na příklad an Nusra, považovanou Washingtonem za teroristickou organizaci spojenou s al Kajdou, okupují dvě syrské pohraniční vesnice Breiku a Bir Ajam, které jsou méně než jednu míli od izraelské hranice." Plán se záměrem armády zabezpečit ochranu 47 mil dlouhého úseku izraelské hranice, proti hrozícímu islamistickému ohrožení ze strany sil bojujících proti prezidentu Basharu Assadovi, jehož armáda ztratila kontrolu nad oblastí, byl předložen premiérovi.

Izraelští vysocí představitele naznačují, že pokud prezident Asad nezabezpečí oblast proti teroristům, představují islamisté hrozbu pro bezpečnost Izraele. Dělají si snad legraci? Cožpak nevědí, že an Nusra je na seznamu teroristických organizací amerického ministerstva zahraničí a přesto je podporována americkou vládou a jejími spojenci, včetně Saudské Arábie, Kataru, Turecka a Izraele?

Navrhována nárazníková zóna tvoří záminku pro vytvoření kanálu, kterým má proudit izraelská a americká pomoc teroristům.

Proč Izrael ještě nyní, kdy se pokusil svým bombardováním Sýrie zachránit nástup teroristických uskupení an Nusry tvrdí, že neudržuje těsné spojení s vůdci těchto uskupení v jižní Sýrii?

8. 5. 2013 přinesla izraelská agentura Debka informaci, že jednomu ze zraněných velitelů an Nusry byla poskytnuta lékařská pomoc v izraelské vojenské nemocnici na Golanských výšinách. Izrael rovněž rozvinul vojenskou nemocnici v blízkosti svého pozorovacího vojenského stanoviště Tel Hazakah na Golanských výšinách, ve které se léčí zranění teroristé.

Debka rovněž uvedla, že záchrana zraněných teroristů vyžaduje výjezdy neoznačených izraelských vozidel na syrské teritorium.

Debka se zmiňuje i o tom, že existuje lokální spojení mezi izraelskou armádou a teroristickými uskupeními (které ovšem označuje za revolucionáře). Toto spojení a spolupráce s an Nusrou zahrnuje výpady izraelských zvláštních jednotek do Sýrie, dodávky zbraní a zásobování proviantem.

An Nusra je tvořena z velkého počtu žoldnéřů najatých v Turecku, Saudské Arábii, Kataru, Libyi, Iráku a na Severním Kavkazu.

V teroristických uskupeních slouží ve velitelských funkcích žoldnéři z Evropy a USA.

Nedávno dokonce CNN potvrdila, že teroristé z an Nusry jsou vycvičení v používání chemické munice. Jejich výcvik provedli instruktoři soukromých vojenských agentur najatí Pentagonem. Výcvik proběhl v Jordánsku a Turecku. Někteří instruktoři působí v teroristických uskupeních na teritoriu Sýrie. Národnost instruktorů nebyla upřesněna. Předpokládá se, že jde o bývalé příslušníky sovětské armády z Ukrajiny.

CNN 9. 12. 2012.


Podle Press TV jsou západní žoldnéři v řadách an Nusry v Sýrii.

Německý protiteroristický šéf Gilles de Kerchove sdělil v dubnu britským médiím, že v současnosti bojuje proti Asadovi v Sýrii asi 500 Evropanů. Největší počet pochází z Irska a Francie.

Německý ministr vnitra Hans-Peter Friedrich potvrdil, že určitý počet německých občanů se připojil k Západem podporovaným teroristickým uskupením v Sýrii.

V exkluzivním interview pro týdeník Der Spiegel Friedrich poprvé oficiálně potvrdil, že se němečtí žoldnéři účastní bojů proti Asadovi. V současnosti se jedná údajně asi o 20 osob. Někteří z nich odjeli do války se svými manželkami a žijí přímo na bojištích.

Poslední studie specialistů EU na boj s terorismem uvádějí, že v Sýrii bojuje od 2 do 5 000 cizinců. Z nich asi 500 z nich pochází z Evropy.

Dubnová zpráva Europolu z 25. 4. 2013 rovněž potvrdila přítomnost evropských žoldnéřů v Sýrii.

Zpráva Europolu analyzuje rizika, která přinesou tito vycvičení teroristé po svém návratu ze Sýrie do Evropy.


K.K.

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .