header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Pocta Latinské Americe

Skladba skupiny Calle 13 nazvaná jednoduše Latinoamérica. Portorickou kapelu Calle 13 založili nevlastní bratři René Pérez Joglar, který si říká Residente, Eduardo José Cabra Martínez přezdívaný Visitante a jejich sestra Ileana Cabra Joglar známá jako PG-13. Jejich vztah k lidu Latinské Ameriky naznačuje tento klip, podobně jako písnička Querido FBI (Drahá FBI) ukazuje jasný postoj k US impériu.

V srpnu 2009 byla skupina pozvána vládou prezidenta Rafaela Correy do Ekvádoru a vystupovala zde jako host na oslavách připomínajících začátek ekvádorského boje za nezávislost. Hráli v hlavním městě Quitu na akci, na níž mj. vystoupil ekvádorský prezident Correa, prezident Venezuley Hugo Chávez, kubánský prezident Raúl Castro a nikaragujský prezident Daniel Ortega. Během koncertu Residente prohlásil, že si přeje, aby byla jeho země - Portoriko - v současnosti pod nadvládou USA - nezávislou a svobodnou zemí.

Na Kubě vystupovali Calle 13 poprvé 23. března 2010 na José Martí Anti-Imperialist Plaza na koncertu, kde je přivítalo 500 000 až 900 000 fanoušků. Toho roku získali rovněž hudební ocenění Premio Internacional Cubadiscom.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .