header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

10. sjezd KSM: Budujme hnutí proti válce!

První prosincový den se v Olomouci uskutečnil již 10. sjezd Komunistického svazu mládeže (KSM). Z organizačních otázek se jednání sjezdu zaměřilo nejen na změnu stanov sdružení, volbu jeho vedení, ale např. i na další rozvoj časopisu Mladá pravda či webu www.ksm.cz.

Na sjezdu byla však také podrobně diskutována současná situace v ČR, dopady protilidových sociálních škrtů současné vlády na mládež i nutnost se takovéto politice jednoznačně postavit.

Jedním z hlavních dokumentů schválených sjezdem KSM byla Výzva k budování protiválečného hnutí v ČR:  "Je nutné budovat takové protiimperialistické protiválečné hnutí, které odpoví na válečné zločiny páchané zejména paktem NATO za spoluúčasti Armády ČR."

Sjezd KSM dále projednal přípravu XVIII. světového festivalu mládeže a studentstva. Toto důležité mezinárodní setkání pokrokové mládeže se uskuteční již příští rok v jihoamerickém Ekvádoru.

Sjezd obdržel pozdravy od představitelů KSČM a dalších partnerů, i od řady komunistických, pokrokových a národně-osvobozeneckých organizací mládeže z mnoha zemí.

Světová federace demokratické mládeže, jíž je KSM členem, zaslala pozdrav, kde mj. konstatuje:  "WFDY podporovala KSM v době antikomunistických útoků a vládních snah o jeho zákaz v minulých letech. Víme, že to byl historický střet a znovu deklarujeme, že budeme vždy stát na straně KSM ve všech jeho zápasech."

 

Haló noviny

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .