header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Pražská demonstrace na obranu Sýrie

Národní svaz syrských studentů v ČR a další organizace uspořádaly v sobotu 20. října 2012 v Praze demonstraci na podporu své země čelící útokům teroristických skupin a zahraniční intervenci realizované a podporované státy NATO, Izraelem a despociemi Arabského poloostrova. Na Václavském náměstí se sešli Syřané (různých vyznání) spolu se solidární účastí českých aktivistů proti imperialistickému vměšování a válce, mezi kterými byli členové Komunistického svazu mládeže. Syřané přitom nesli velké vlajky Syrské arabské republiky.

Pražský magistrát však vyvolal velice nebezpečnou situaci tím, že současně na stejném místě povolil později nahlášené provokační shromáždění podporovatelů svržení syrské vlády, kteří svou akci podnikli společně s čínskou sektou Falun Gong za vykřikování protisyrských a náboženských hesel. Bylo udivující, že nakonec mezi oběma skupinami nedošlo ke konfliktu, cestu k němuž pražský magistrát umně nastavil.

Syrští manifestanti podporovaní českými odpůrci imperialistické intervence vyjádřili své odhodlání bránit jednotu a nezávislost své vlasti.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .