header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Aktuální mediální bitva o Sýrii

Včera syrský ministr informací řekl, že 70% ze všech světových válek je informační válka. Měl pravdu. Pád Damašku v libyjském stylu se už možná blíží.

Syrská státní televize odvysílala zprávu, že se střelci plánují převléct do armádních uniforem a páchat zločiny, aby obvinili vládu.

"Střelci ve čtvrtích Damašku plánují spáchat zločiny a obvinit armádu tak, že si oblečou kostýmy Republikánské gardy." je uvedeno na stránce státní agentury.

 

 

 

To je něco, co tito střelci dělali už dávno v jiných městech. Už před rokem se spousta zajatých teroristů přiznala, že si na střílení oblékali armádní uniformy.

Když z Damašku opět chodí velice přehnané zprávy, syrská státní agentura, která porazila hackerský útok a je zpět, a uvedla zprávu :

Bezpečnostní firma v Kataru specializovaná na vyrábění modelů začala provádět operace na oklamání veřejného mínění o tom, co se děje v Sýrii.

Podle speciálních zdrojů společnost vytvořila v regionu al-Zoubareh u Dauhá modely podobající se úředním budovám a náměstím v Damašku, Aleppo a Lattakia.

Zdroje citovaly očité svědky, kteří řekli, že společnost začala shánět lidi na nošení speciálních kostýmů zastupujících armádní personál a fotografy, kteří by vypadali jako reportéři syrské televize, zároveň připravují veřejná, soukromá a vojenská auta s falešnými syrskými značkami, aby mohli natočit falešná videa a vytvářet fotografie o situaci v Sýrii.

 

 

 

 

 

Temné komory se snaží šířit falešné informace ve jménu televize Al-Manar

Včera odpoledne zničeho nic zmizela z Arabsatu syrská televize Adounia. Poté se terčem hackerů staly stránky syrských médií a Al-Manar. Libanonská televizní stanice Al-Manar oznámila, že se nějaké strany na Twitteru snaží šířit falešné informace ve jménu televize:

Účet almanartv je využíván k propagaci falešných zpráv, jako třeba o dalším nasazení syrských vojáků do Damašku a o dezercích v syrské armádě. Stránka Al-Manar ujišťuje, že její oficiální stránkou na Twitteru je almanarnews .

 

 

 

 

 

 

 

Falešné syrské stanice spustily vysílání

Dnes odpoledne ozbrojené gangy unesly moderátora syrské televize Mohammeda Al-Sayeeda. Okamžité poté se začaly objevovat spekulace, že byl unesen, aby oznámil pád Damašku. Doposud se neví, kde je a jestli je vůbec naživu.

Co je ale jasné, syrské televizní stanice byly uneseny. Jelikož žádná stránka o tom neinformuje, tuto informaci mám z Twitteru.

Tady se píše, že ministerstvo informací varuje občany, že vysílá kanál, který má logo syrské televize a vysílá patriotické songy.

Jedno z těchto patriotických videí by mělo být tohle. Jak vidíte, tak na obrázcích je Asad v poutech a všude vlají vlajky salafistů/Al-Kájdy.

Podle Thierry Meyssana:

Státní televizní stanice několikrát za den začaly vysílat vojenské klipy a patriotické songy. Přerušovaly programy, ministr informací al-Omran Zou?bi volal po mobilizaci každého: čas pro politické hádky mezi vládou a opozicí je skončil. Nepřítel je u brány. Odkázal na můj článek Komsomolskaya Pravda, varoval své občany před nevyhnutelným spuštěním propagandistické operace připravené kanály ze západu a z Perského zálivu pro demoralizaci lidí. Pak stanici ze Zálivu obvinil z propagandy, podle této stanice vypukly boje ve čtvrté divizi a exploze zničila hlavní kasárna.

Státní televize několikrát za hodinu vysílaly veřejná oznámení, ukazovaly, jak jde převzít autentický program z Atlantic Bird v případě přerušování satelitů Arabsat a Nilesat.

Po poledni se objevila zpráva, že ruský velvyslanec ve Francii oznámil, že je Asad ochoten odstoupit. Al-Arabiya, která tuto zprávu uvedla, byla okamžitě odsouzena jak Rusy, tak Syřany. Ve skutečnosti to televize totálně překroutila.

 

Izrael napadne Sýrii, pokud dá Sýrie zbraně Hizballáhu

Izrael říká, že provede vojenskou operaci proti Sýrii, pokud Damašek převeze střely nebo chemické zbraně libanonskému hnutí odporu Hizballáh.

"Armádě jsem nařídil, aby zvýšila své zpravodajské přípravy a připravila se na to, co je potřeba....(pokud bude nutné).....budeme zvažovat operaci." citoval v pátek Associated Press izraelského ministra obrany Ehuda Baraka."

Sledujeme...možný převoz zbraňových systémů, zvláště protiletadlových střel, nebo střel země-země, je tu ale také možnost převozu chemických prostředků (zbraní) ze Sýrie do Libanonu." řekl.

Řekl, že "ve chvíli, kdy se (syrský prezident) začne hroutit, provedeme zpravodajské sledování a budeme spolupracovat s dalšími agenturami."

Mezitím, Rada bezpečnosti OSN jednostranně schválila rezoluci prodlužující mandát pozorovatelské mise v Sýrii na dalších 30 dní.


Zdroj:
presstv.ir

 

Syrské ministerstvo informací varovalo národ před falešnou stanicí

Syrské ministerstvo informací varovalo národ před "falešným" satelitním kanálem, která má logo státní televize, a který byl vytvořen pro vysílání protivládních zpráv.

Falešná stanice teď vysílá syrské státní písně a státní hymnu, aby připravil půdu pro vysílání programů, jejichž podstata je jasná." stojí v prohlášení.

Varování bylo vydáno poté, co ozbrojení teroristé v oblasti Jdeidet Artouz v Damašku unesli Mohammeda Saeeda, moderátora syrské televize.

Ministerstvo také varovalo, že je možné, že syrská státní televize bude každou chvílí vypnutaa nahrazena falešnou stanicí.

Syrští činitelé už dříve varovali před zesilující se mediální kampani a šířením drbů proti vládě v Damašku.

Syrská stanice Addounia TV, která hrála klíčovou roli v odhalování spiknutí proti Sýrii, byla vypnuta z arabských satelitů Arabsat a Nilesat.


Zdroj: presstv.ir , wertyzreport.com

Převzato z: http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/807-aktualni-medialni-bitva-o-syrii

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .