header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Míting na Bolotnoj a jeho režiséři

Není pochyb, že projekt uvedený v život ruskou neformální opozicí během přípravy a průběhu voleb, zcela odpovídá zájmům Západu.

Skutečným cílem skrývajícím se za požadavkem revize výsledků voleb je destabilizace současné vlády a nastolení na její místo "věčných mužů včerejška", kteří čachrovali ve strukturách moci v době presidentství Jelcina. Boris Němcov byl člověkem majícím důvěru prezidenta, jeho představitel v Nižním Novgorodě a gubernátor oblasti a následně se stal náměstkem předsedy vlády. K doplnění týmu chybí pouze Čubajs, se kterým s maximální angažovaností "reformovali" zemi.

Proč Západ potřebuje Němcova, Kasjanova a Čubajse? Nejen proto, že jsou to propagátoři "západních hodnot? ,ale také představitelé vůle Západu. Ne náhodou jeden z jejich vůdců, zemřelý Jegor Gajdar, když byl ve funkci náměstka předsedy vlády, denně konzultoval Washington prostřednictvím tajné linky. Ne náhodou američtí poradci seděli v kancelářích ruské "vlády demokratických reforem", když řídili vykrádání národního bohatství za pomoci omezené skupiny "jejich chlapců".

A ačkoli je není možné obvinit ze všech zel způsobených Jelcinovým režimem, existuje jedna věc, kterou nelze zpochybnit: všichni  jsou pokračovatelé ducha oné doby. A nyní se znovu objevují, aby halasně požadovali navrácení jim čestnosti a spravedlnosti. A veřejné mínění by mělo být ochotno naslouchat těm, kteří se pokoušejí využít naštvání lidu.


Nové volby by nepřinesly nic radikálně nového ("Jednotné Rusko" disponuje seriózní rezervou pevnosti). Ale v opačném případě by se uklidnili tito revoltující: Proč by se Kasjanov a Němcov měli rozohnit? Aby si ještě jednou utřeli pot a vrátili se až do příštích voleb domů? Ne, tohle nechtějí. Tihle lidé se angažují v útoku na moc, dokud nedosáhnou svých cílů. Ti, kteří se připravují k druhému shromáždění opozice 24. prosince, nám dávají na srozuměnou, že tohle je pouze začátek.


Předpokládám, že většina ruských občanů zcela nechápe cíle podněcovatelů protestů. Ano, lidé jsou rozzlobení, ale jak se už stalo tolikrát v dějinách, probuzení sociálního hnutí se pokoušejí vést síly, které předkládají skryté cíle. Každý nestranný pozorovatel vidí jasně, že tyto síly chtějí návrat zpět do doby Jelcina, kdy země měla více "svobody", převedené do absolutní neexistence kontroly, a vláda byla manévrována západními "loutkoherci".


Pro "Jednotné Rusko" shromáždění na Bolotnoj ploščadi představuje první poplašné zvonění, po kterém nevyhnutelně bude následovat druhé, pokud nedokáže učinit příslušné závěry z toho, co se děje. Sociální nespokojenost se dostává k bodu varu. Existují nástroje, jak uklidnit hlavy. Ve třech měsících, které nás dělí od prezidentských voleb, musí Duma ve zrychleném legislativním procesu za aktivní účasti Jednotného Ruska přijmout balík zákonů, které postaví pod kontrolu skupinu oligarchů a vytvoří podmínky pro omezení sociální nespravedlnosti. Tyto předlohy zákonů již dobu leží v Dumě.


Je též nevyhnutelné aktivovat boj proti korupci v nejvyšších patrech moci, protože tam je kořen všeho zla. Armáda nepřátelských sil čeká pouze na moment, kdy vláda přestane vykazovat rozhodnost. Tehdy nepřítel zahájí hru, ve které může zvítězit, protože disponuje bohatou zkušeností z "barevných revolucí" a má v rukách jednoho žolíka: sociální sítě. Technologie již byla dávno vyzkoušena a kopie jsou napsány. Vytvořit představu vlády, která podvádí a lže, není vůbec složité. A to je to, co se již děje; nechybí komunikační prostředky ani lidé.


Ti mladí, kteří věří, že Spojené státy se znepokojují kvůli transparentnosti ruské demokracie a chovají v srdci štěstí našeho lidu, nebudou mít čas poznat, jak byli popleteni. To, co USA potřebují, je slabé Rusko, které může být řízeno a to očekávají ještě předtím, než se naskytne příležitost pro dosažení jeho cílů. Při druhém a třetím zvonění poplašného zvonku už nebude věc spočívat v revizi výsledků voleb. Začneme poslouchat výzvy k občanské neposlušnosti a k násilným akcím. Výzvy, které budou okamžitě podpořeny Západem. Všechny formální i neformální struktury tohoto "okultního" státního převratu začnou jednat otevřeně a v plném režimu.  Falešné heslo "stojí za to obětovat se za svobodu" je bomba pro Rusko, kterou připravují titíž, kteří ji nechali vybuchnout v Egyptě a v Libyi.


Ruská společnost se nesmí nechat dotlačit do hluboké krize, ani dovolit, aby přeměnili zemi na přírodní rezervaci pro mezinárodní lupiče, kteří si rozdělí oběť. Včera Němcov a Kasjanov pod vedením severoamerických poradců zničili ekonomiku mocné země, dnes se potřebují dostat k moci za každou cenu, včetně konspirace mezinárodní antiruské kliky. Je nevyhnutelné udělat vše možné, aby se zabránilo provedení divadelní hry, která je na programu.


Zdroj: www.fondsk.ru


*Dmitrij Sedov  je spolupracovník  Nadace Fond strategické kultury

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .