header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Formuje se začarovaný trojúhelník proti Íránu

Formuje se začarovaný trojúhelník proti Íránu

V uplynulých dnech je v Izraeli, USA a Velké Británii hlučný zájem o rozdmýchávání plamenů Iranofobie, v čemž pozorovatelé vidí politický úhybný manévr k zapletení se do katastrofální války v Blízkém východě.

Trio,  tvořící začarovaný trojúhelník ve svém uličnickém Iranofobickém úsilí, konalo zjevně tajné schůzky mezi vysokými bezpečnostními činiteli a vytvořilo jednotnou frontu proti Íránu.

Nedávná zpráva The Guardian odhalila, že britský náčelník štábu obrany generál David Richards poslední týden tajně navštívil Tel Aviv, uskutečnil řadu setkání s vysokými izraelskými vojenskými a zpravodajskými činiteli, a ujistil je o neochvějné podpoře Británie v případě útoku na jaderná zařízení Íránu. Navíc britští činitelé prozradili, že americká vláda uvažuje o urychlení plánů cílených útoků na jaderná zařízení země a že Británie je připravena být součástí toto plánu na případný útok.

Je dost zajímavé, že izraelský ministr obrany Ehud Barak přijel do Londýna ve středu vést jednání se svým britským protějškem, Írán samozřejmě na prvním místě jednání. Důležitost těchto setkání je v tom, že britský vysoký vojenský činitel posledních deset let Izrael nenavštívil. Takže nedávná jednání naznačují stmelování bezpečnostních a vojenských vazeb mezi oběma zeměmi.

Teprve nedávno vysoký americký vojenský činitel při proslovu pro fórum ve Washingtonu řekl, že Írán se stal největší hrozbou pro Spojené státy. "Největší hrozba pro Spojené státy a pro naše zájmy a pro naše přátele ... vstoupila do ohniska a je to Írán."

Shodou okolností (jak to?) ve stejný den (pátek) izraelský prezident Šimon Peres rovněž prohlásil něco prakticky ve stejném smyslu s tím, že vojenské řešení k zabránění Íránu v získání jaderných zbrani se přiblížilo.

Na otázku Channel Two News zda události se pohybují směrem k vojenskému řešení, nikoli diplomatickému, Peres řekl: "Věřím, že ano, odhaduji, že zpravodajské služby všech těchto zemí se dívají na tikající hodiny, varují vůdců, že již moc času nezbývá. "

V tomto ohledu, francouzský prezident Nicolas Sarkozy, další v řadě, ozdobí summit světových lídrů G-20 ve Francii svými jadrnými slovy " chování Íránu a tato obsedantní touha získat jaderné vojenské (schopnosti), je v rozporu ze všemi mezinárodními pravidly. ... Pokud by byla existence Izraele ohrožena, Francie nebude nečinně přihlížet. "

Trio (s výjimkou Francie) zintenzívnilo svou rétoriku proti Íránské islámské republice. Hrozba není pro Írán novým slovem a země je připravena na nejhorší a, jak íránský ministr zahraničí Ali Akbar Salehi řekl na okraj tiskové konference v libyjském městě Benghází, "Spojené státy bohužel ztratily moudrost a obezřetnost v mezinárodních otázkách. Závisí pouze na síle. Přišly o rozum; jsme připraveni na nejhorší, ale doufáme, že si to dvakrát rozmyslí předtím, než sami namíří na kolizní kurz s Íránem. "

V USA neustále obnovují vyprázdněnou rétoriku proti Íránské islámské republice, opakují stejná obvinění znovu a znovu a znovu: že Írán sleduje tajný jaderný zbrojní program; že Írán podporuje terorismus v regionu; že Írán porušuje lidská práva; že pokud Írán získá technologii k výrobě jaderných zbraní, vypukne třetí světová válka.

Nedávná obvinění namířená proti Islámské republice s ohledem na zprávu atomového dohledu OSN příští týden, že Írán "postavil velký ocelový kontejner pro provádění testů s výbušninami, které by mohly být použity v jaderných zbraních," a že Írán vytvořil počítačové modely jaderné hlavice a další dříve nezveřejněné podrobnosti o údajných tajných pracích Teheránu na jaderných zbraních." Obvinění za obviněním přichází proti Islámské republice a tvoří se začarovaný trojúhelník pro přípravu jeviště pro totální útok proti zemi za účelem drancování přírodních zdrojů.

Nicméně, Írán nebude tiše sedět a nenechá útočníky v klidu.

V srpnu 2011, nejvyšší velitel Íránských revolučních gard brigádní generál Ali Shadmani předložil tři účinná opatření pro boj proti případnému aktu agrese.

  1. Protože Izrael je zadní dvorek USA, Írán bude narušovat klid zde. (Nepřítomnost klidu v Izraeli bude jistě odpírat klid také v USA.)
  2. Přebral by plnou kontrolu nad Hormuzským průlivem, vodní cestou, kudy prochází více než 40 procent veškeré dopravované ropy (tedy vyšroubuje ceny ropy na ohromující úroveň a udělí těžkou ránu do již zhoršující se ekonomiky.)
  3. Bedlivě by sledoval všechny americké vojenské základny v Afghánistánu a Iráku. V případě útoku Írán ochromí vojska umístěná na těchto základnách a zneschopní jejich možný pohyb.

V konečném důsledku, skrytou agendou USA při vytváření Iranofobie je vytáhnutí strašáka nukleární apokalypsy ve světě, vtrhnutí do země v alianci s Izraelem a Velkou Británií a dalšími zločinnými mocnostmi a nakonec získání do rukou nesčetné zdroje Íránu, po kterých tak dlouho toužily.

U nesvatá aliance Izraele, USA a Velké Británie, nelze s jistotou říci, kdo je nejvíce zodpovědnou stranou za tyto provokativní akty proti Íránu, ale zdá se, že izraelský ocas vrtí psem USA Velká Británie.

 

05.11.2011 "Press TV"

Autor: Ismail Salami je íránský spisovatel a politický analytik. Napsal řadu knih a článků o Blízkém východě.

Překlad: Komunistický svaz mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .