header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Kaddáfího hrdinná poslední obrana

RT: dva rozhovory s Ibrahimem Alloushem a Sukantem Chandanem Muammar Kaddáfí mohl uniknout a uprchnout do jiné země, ale zůstal a bojoval do posledního dechu přesně tak, jak slíbil - o tom je přesvědčen jordánský profesor a politický analytik, Ibrahim Alloush.

"To, co zde máme, je hrdinná poslední obrana a obrana Libye proti invazi NATO," řekl a dodal, že Kaddáfího smrt byla dobrým příkladem pro tisíce jeho stoupenců, kteří odmítají intervenci NATO v Libyi. 

"Skutečnost, že byl zajat zraněný, zalitý krví, a byl poté zavražděn - to je těžký zločin proti zraněnému muži."

"Věci je třeba dát do souvislostí. Jedná se o politický boj proti invazi NATO v Libyi, a svět, zejména arabský svět, už nemá pochybnosti, že ti, kdo jsou v Libyi, nejsou revolucionáři, ale loutky NATO," řekl Alloush.

"Pokud jste antiimperialista, pokud jste pro nezávislost a pokud jste za osvobození Třetího světa od imperialismu, pak je to pro Vás skutečně velmi smutný den," dodal.

RT: dva rozhovory s Ibrahimem Alloushem a Sukantem ChandanemKaddáfí stál za svými myšlenkami a zemřel jako mučedník, věří Sukant Chandan, novinář a mluvčí britských Civilistů za mír v Libyi.

Říká: "jakkoliv ta smrt byla krutá, plukovník chtěl bojovat v zákopech proti neokolonialismu a NATO. Tedy zemřel, jak chtěl - v boji za Libyi. A pokud jde o opozici v zemi, ta byla vždy úzce spojena se Západem,... A připomínám, že Kaddáfí nebyl jediným, kdo byl tímto způsobem zavražděn, mnoho jeho bojovníků bylo takto zavražděno - jako například ministr obrany." dodává Chandan. 

"Když znárodníte svou ropu, když přerozdělíte své bohatství, budujete svou zemi tak, aby měla nejvyšší životní úroveň v Africe, pak nevyhnutelně ty síly, které jsou proti tomuto vývoji, a to jak uvnitř i v mezinárodním měřítku, budou proti vám. Libyjské vzbouřenecké frakce byly vždy ve spojenectví se silami EU proti Kaddáfímu", řekl novinář.

 

Zdroj: http://rt.com/news/gaddafi-hero-example-libya-351/ 

Překlad doprovodného textu k rozhovoru: Komunistický svaz mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .