header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Libyjští "rebelové" jsou uvedení na seznamu amerického ministerstva zahraničí jako teroristé

Lídři NATO jsou podle Trestního zákoníku USA vinní ze zajišťování materiální pomoci teroristům

"Kdokoliv vědomě zabezpečuje materiální podporu nebo zdroje zahraničním teroristickým organizacím anebo se k tomu tajně připravuje, může za to být pokutován nebo odsouzen do vězení až na 15 let nebo obojí a pokud je následkem smrt člověka, může být odsouzen na jakkoli dlouhou dobu nebo na doživotí. Osoba obviněna z narušení tohoto paragrafu si musí být vědomá, že organizace je označena za teroristickou (podle definice v podsekci (g)(6)) a že se tato organizace zapojila nebo zapojuje do teroristické aktivity (podle definice v sekci 212(a)(3)(B) Imigračního a Národnostního Aktu) anebo, že se tato organizace zapojovala nebo zapojuje do terorismu (podle definice v sekci 140(d)(2) Autorizačního Aktu Zahraničních Vztahů pro rozpočtové roky 1988 a 1989)." -USC § 2339B . (Zajišťování materiální podpory nebo zdrojů označeným zahraničním teroristickým organizacím.)

3. září 2011 "Land Destroyer" - Již v březnu 2011, Londýnský Telegraph uvedl, že libyjští rebelové mají přímé kontakty s Al Kájdou a že jak jejich lídři, tak i příslušníci bojovali před tím v Iráku a Afghánistánu proti americké armádě. Článek nese název: "Libyjský vůdce rebelů připouští, že jeho bojovníci mají napojení na Al Kájdu." ("Libyan rebel commander admits his fighters have al-Qaeda links"). Poukazuje na Abdela-Hakima al-Hasidiho, který byl zajat v boji proti americkým silám v Afghánistánu, navrácen do Libye a pak propuštěn libyjskou vládou na základě Hasidiho slibu, že se on i jeho "Libyjská islámská bojová skupina" (LIBS) vzdávají extremismu a stanou se užitečnou součástí společnosti. Šlo o trik CIA, na který Kaddáfí naletěl, poněvadž Hasidi se s pomocí CIA, MI6 a NATO zakonspiroval ve společnosti a nyní se stal pod přezdívkou Abdulhakim Belhadž nejkrvavějším teroristou na straně rebelů. Nyní se sám prohlásil za vojenského velitele Tripolisu.

New York Times uvedli nedávno v článku "Islamisté z exilu kontrolují vývoj povstání doma" ("Exiled Islamists Watch Rebellion Unfold at Home"), že skupina LIBS (když se dávno před tím zřekla Al Kájdy) se připojila k bojovníkům, sjednoceným pod vlajkou "Přechodné národní rady", kterou americká administrativa oficiálně uznala za legitimní vládu Libye. Přirozeně, "zřeknutí" bylo pouze předstírané, jinak by se nemohli dostat z vězení a zahájit ozbrojený boj proti režimu ve službách světového imperialismu. New York Times rovněž poznamenali, že jeden z bývalých velitelů LIBS Abu Sohaib, oficiálně vedený na seznamech teroristů mnoha zemí světa včetně USA a Velké Británie se v současnosti nachází v Londýně a zdůraznili, že příslušníci LIBS mají bojové zkušenosti z Iráku nebo Afghánistánu a jsou součástí sociální sítě východní Libye - Kyrenaiky.

Graf se složením bojovníků v IrákuGraf byl převzat ze studie vojenské akademie ve West Pointu (US West Point study). Byl sestaven na základě údajů získaných v Iráku a ukazuje, že východní Libye, zejména města Darnah a Benghází dodávala v poměru k počtu obyvatel mnohem více bojovníků do války proti Američanům v Iráku, než kterákoli islámská země včetně Saudská Arábie. Podrobnou zprávu lze nalézt na Tarpley.net.

Benghází i Darnah se staly centry přípravy puče, organizovaného USA a NATO, zaměřeného na svržení Kaddáfího režimu.


2. září 2011 uvedl britský Independent článek s titulkem: "Vojenský vůdce rebelů sdělil, že byl mučen CIA" ("Rebel military chief says he was tortured by CIA") Článek uvádí, že současný vůdce rebelů Abdulhakim Belhadž, čili Abdel-Hakim al-Hasidi, zakládající člen LIBS, bojoval proti Rusům v Afghánistánu, ale záměrně opomíná, že bojoval od roku 2001 proti americké armádě. Uvádí, že byl držen ve vězení CIA, pak předán Libyjské vládě, která ho omilostnila. Nyní se stal velitelem NATO podporovaných pučistů v Libyi.

Deník Daily Beast v článku "Mocný libyjský islámský lídr" ("Libya's Powerful Islamist Leader") uvádí, že Belhadž již od roku 1980 úzce spolupracoval s Usamou bin Ladinem a že jeho skupina LIBS - anglicky LIFG - Libyan Islamic Fighting Group - je uvedena jak na amerických , tak i britských seznamech mezinárodních teroristických organizací.

Stránka amerického ministerstva zahraničí, kde je LIBS uvedenaObrázek: oficiální stránka amerického ministerstva zahraničí (US State Department website) ukazuje, že LIBS (LIFG) je na seznamu uvedena jako zahraniční teroristická organizace. Tento fakt je velmi důležitý, jelikož Trestní zákoník USA, jak bylo uvedeno výše, zakazuje materiálně podporovat teroristické organizace uvedené na seznamu. Po odhalení, že USA a státy NATO zajišťují bojovníkům Al Kájdy a LIBS, jejichž velitelé stojí v čele puče, plnou vojenskou, finanční a diplomatickou podporu, snaží se mnoho představitelů států NATO předstírat, že neměli zdání o skutečném složení sil "rebelů".

Na to nastoupila do útoku korporativní média, popisující jmenovaného teroristu jako napraveného a nyní bojujícího proti krvavému diktátorovi, přestože jeho organizaci nikdo ze seznamu teroristických organizací neodstranil. Informaci o skutečném složení sil bojujících proti Kaddáfímu poprvé zveřejnil Pepe Escobar v listu "Rusko dnes" (Pepe Escobar first broke this story on Russia Today), teprve pak se k odhalování složení "prodemokratických sil" účastnících se libyjského puče a podvodů vládní propagandy, připojila některá další média. Zakrýváním podstaty změny libyjského režimu vlády USA a NATO porušují zákony svých vlastních zemí tím, že všemi dostupnými prostředky podporují vrahy, kteří doslova a do písmene vraždili po deset let americké, britské a ostatní spojenecké vojáky v Afghánistánu a Iráku ve "válce se světovým terorismem".

V souladu s americkým trestním zákoníkem, (US Code Section 2339A & 2339B ) jsou představitelé NATO a vlády USA, Velké Británie a Francie jasně vinné tím, že zajišťovali materiální podporu teroristickým organizacím, uvedeným na oficiálních seznamech. Provinění je nejhorší od doby vzniku trestního zákoníku USA.

Ohromující rozsah výcviku, vyzbrojování a poskytování bojové letecké podpory teroristické organizaci LIBS, kterou si americké ministerstvo zahraničí samotné zařadilo na seznam zahraničních teroristických organizací, při čemž všechny zločiny byly uskutečněny pod pochybným krytím "mezinárodního práva" poskytovaném rezolucemi RB OSN a podporou Mezinárodního trestního soudu, jsou zřejmě hlavními příčinami faktu, že většina světové veřejnosti nechápe zločinnost vojenské intervence do Libye.

Libyjskou "Přechodnou národní radu", jádro, jejichž ozbrojených sil tvoří zkušení teroristé ze skupiny LIBS, součásti Al Kájdy, uznaly za legitimní, kromě vlád států NATO (včetně České republiky) i mnohé jiné vlády, (celkem 70), od kterých to mohl málokdo očekávat, jako Rusko a není vyloučeno, že se připojí i ČLR.

Vláda České republiky tvrdí, že aktivně přistupuje k implementaci historicky první Globální protiteroristické strategie OSN (UN Global Counter-Terrorism Strategy), která byla konsenzuálně přijata ve formě rezoluce dne 8. 9. 2006 na 61. VS OSN. Členské státy OSN se shodly na potřebě přijetí koordinovaných a zcela konkrétních protiteroristických opatření na národní, regionální a mezinárodní úrovni. Je v českých zákonodárných orgánech, alespoň jeden poslanec nebo senátor, kdo by v tomto směru interpeloval předsedu vlády anebo ministra zahraničí? Jaký postoj zaujal pan prezident? Chápu, že strach z represivních opatření CIA a jednotlivých organizací tajných služeb států NATO, připravených proti těm, kdo by se odvážil vznést byť i jen pochybnost, musí být hrozný. Není však hroznější bagatelizace významu OSN a její Rady bezpečnosti, která od zániku SSSR již není schopna zajistit podporu legálním vládám svých členských států a právě naopak, jako v případě Pobřeží Slonoviny nebo Libye, po kterých má následovat Sýrie, Íránu, Venezuela a další, bude stejně jako dosud přijímat světovými velmocemi zfabrikované lži za věrohodné a otevírat tak cestu k dalším vojenským intervencím?

Autor Tony Cartalucci (Global Research.ca)

Vybral, přeložil a upravil K.K.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .