header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Ruský velvyslanec: NATO plánuje útoky proti Sýrii a Iránu

Ruský velvyslanec: NATO plánuje útoky proti Sýrii a IránuI když je NATO stále ještě zapleteno v Libyi, připravuje se k zahájení vojenského útoku proti Sýrii za účelem vytvořit předmostí pro budoucí útok na Irán, tvrdí to ruský velvyslanec při NATO Dimitrij Rogozin.

"Plánování (vojenské kampaně) už bylo zahájeno. Bude to logické zakončení těchto propagandistických a vojenských operací uskutečňovaných jistými zeměmi proti Severní Africe", prohlásil Rogozin v rozhovoru pro deník "Izvestia", který byl zveřejněn v pátek 5.8.2011.

Velvyslance dodal, že útoky proti Sýrii a Jemenu byly částí postupně zintenzivňující se přípravy, zaměřené na změnu režimu v Iránu.

Velvyslanec Dimitrij Rogozin"Smyčka kolem Iránu se utahuje. Probíhá vojenské plánování proti Iránu. A my jsme jasně znepokojeni kvůli eskalaci války v širokém měřítku v této ohromné oblasti", prohlásil Rogozin.

Rogozin je znám pro svá afektovaná prohlášení ve věci vojenského avanturismu NATO v minulosti, pročež na to, zda dojde k vojenské intervenci v Sýrii, nezbývá než si počkat.

Moskva vždy upozorňovala NATO , aby se nevměšovalo do Sýrie, když zdůrazňovala, že země si musí sama vyřešit své problémy, zatímco násilí, jemuž od března padlo za oběť 1600 civilistů, nadále sužuje zemi.

Dohady kolem útoku na Irán, o kterém Rogozin tvrdí, že je dlouhodobým cílem útoku na Sýrii, výrazně zesílily v posledních týdnech

Snahy palestinských vůdců dospět k vytvoření úplného státu, pro které je již stanoveno, že bude moci vystoupit v OSN na počátku září, podněcují k domněnkám , že Izrael plánuje chirurgický útok na jaderná zařízení v Iránu v průběhu září, aby odvrátil perspektivu takové dohody a v konečném důsledku ji nechal vykolejit.

Minulý měsíc, bývalý agent CIA Robert Baer zdůraznil , že komentáře učiněné bývalým šéfem Mossadu Meirem Daganem "nám s jasností říkají, že Netanyahu plánuje útok a v míře takové, kdy mohu odhadnout jeho uskutečnění, pravděpodobně to bude v měsící září, před hlasováním o palestinském státu."

 

Paul Joseph Watson - Prison Planet.com

Zdroj: http://www.prisonplanet.com/russian-envoy-nato-is-planning-attacks-on-syria-iran.html

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .