header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Ke kriminalizaci komunistů na Slovensku

WFDYSvětová federace demokratické mládeže odsuzuje pokračování nové eskalace útoku na komunistické síly, tentokrát na Slovensku. Vláda této země schválila novelu stávajícího právního předpisu zahrnující následující větu: "Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží omluvit (...) zločiny režimu založeného na komunistické ideologii (...) potrestá se vězením na šest měsíců až tři roky".

Toto rozhodnutí a nový zákon, který je nyní vytvořen, je dalším krokem v obecném útoku proti komunistickým stranám a mládežnickým organizacím, který probíhá po celém světě, zejména však ve východní Evropě.

Zastavme antikomunismus!Vědomy si, že současný systém není schopen poskytnout lidu Slovenska "blaho, spravedlnost a demokracii", což bylo slibováno na počátku devadesátých let, musejí vládnoucí třídy pronásledovat a eliminovat všechny síly, které mohou organizovaně bojovat proti destrukci společenských, politických a demokratických práv, kterou obnovení kapitalismu znamenalo.

Navíc, idea hovořící o "komunistických zločinech" je součástí širší ideologické linie pokoušející se srovnávat fašismus a komunismus (dva "diktátorské režimy", které jsou "stejně špatné") a tímto způsobem nejen očistit tvář fašistických zločinů ("oni nebyli tak špatní"), ale také, a to zejména, udržet národy a mládež při názoru, že neexistuje jakákoli jiná alternativa k současnému mezinárodnímu uspořádání a jeho nespravedlnostem a nerovnostem.

Tento pokus přepsat historii je ještě jasnější v zemi jako Slovensko (v té době součást Československa), které bylo v obležení a pod nadvládou nacistických sil a které počítalo s drahocennou podporou sovětské armády při osvobození od temné noci fašistické nadvlády.

Při této příležitosti vyjadřujeme naši solidaritu se všemi demokratickými uskupeními na Slovensku, a to zejména s našimi soudruhy ze SZM, a povzbuzujeme je, aby pokračovali v boji za skutečně demokratickou a spravedlivou zemi, kde lid a mládež jsou schopni vzít do svých rukou osudy své vlastní budoucnosti.

Budapešť, 31. července 2011

Koordinační rada Světové federace demokratické mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .