header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

KSM na jednání WFDY v Berlíně

Z jednání v BerlíněVe dnech 16. a 17. července se KSM zúčastnil jednání 25 zástupců 15 účastnických organizací na zasedání evropské a severoamerické sekce Světové federace demokratické mládeže (WFDY) v Berlíně. Účastníci hovořili o práci členských organizací a vývoji ve svých zemích od posledního vídeňského jednání sekce z března t.r.

Zástupce KSM s představiteli partnerské Svobodné německé mládeže (FDJ) představili společnou videoprezentací mezinárodní kampaň Třídní boj namísto světové války, jejíž součástí byla mj. protiválečná demonstrace v Praze dne 10. 5. 2011.  

Na zasedání bylo projednáno přijetí nových členských organizací - mládeže Belgické strany práce COMAC a Revolučního komunistického svazu mládeže bolševiků z Ruské federace.

Hlavním bodem jednání byla ovšem příprava a mobilizace účasti na 18. sjezd Světové federace demokratické mládeže, který se uskuteční 8. - 12. listopadu 2011 v Lisabonu. Prezident WFDY Tiago Vieira (zástupce Portugalské komunistické mládeže) informoval při dvoustranném jednání zástupce KSM o sjezdových kandidaturách členských organizací do vedoucích orgánů WFDY. Sjezd bude důležitý i z toho důvodu, že rozhodne o novém prezidentu Světové federace. Na tomto postu bude po dvou velmi úspěšných volebních obdobích nahrazena Portugalská komunistická mládež, přičemž předběžná jednání o nové předsednické organizaci byla rovněž obsahem dvoustranných jednání. Navržené kandidátské organizace, které budou soutěžit o mandát v orgánech WFDY, představují záruku zachování politické linie Světové federace a komunisté mezi nimi mají velmi silnou pozici.

KSM absolvoval také řadu dvoustranných jednání např. se zástupci Komunistické mládeže Řecka, která předala KSM pozvánku na 37. festival svých novin Odigitis, či se zástupci Italských mladých komunistů, Portugalské komunistické mládeže, Kolektivů mladých komunistů Španělska či FDJ.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .