header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Vítězství v Gdaňsku za právo lidu

Proti krátkodobému zákazu veškeré činnosti kampaně "Třídní boj namísto světové války" ve městě Gdaňsk a proti odmítnutí vyššího správního celku, vojvodství, učinit přítrž svévolnému řádění Gdaňské městské správy, zvítězila dnes kampaň před správním soudem v Gdaňsku v zkráceném řízení před radou složenou z třech soudců. Vojvodství se raději k tomuto datu neobjevilo.

Naše pozice: přístup Gdaňsku porušuje polské a také mezinárodní právo Evropské charty lidských práv. (To už jsme objasňovali.) 

Po jedné hodině jednání rada uvedla, že kampaň "Třídní boj namísto světové války" měla ve všech bodech pravdu.

Jak toto rozhodnutí soudu, tak také právě vybojování naléhavého řízení (v předvečer nám bylo stále znovu říkáno, že něco takového v polském právu nejde!) je velkým vítězstvím pro práva lidu na svobodu demonstrací stejně jako na spravedlivý a řádný proces. Naši polští spolubojovníci a soudruzi, všichni demokraté a bojovníci proti válce, všichni bojovníci proti handlířské svévoli, vyplývající z politického systému zničené budoucnosti, budou toto vítězství moci využívat a používat.

Ale:

Soudce u správního soudu prohlásil, že i když jsme byli ve všech ohledech v právu, nemohl by ani městu Gdaňsk ani vojvodství uložit zrušení jejich protiprávních opatření. Důvodem je nedostatečné přizpůsobení polského na evropské právo. A tak nemůže kampaň, přestože vyhrála u soudu, své manifestace v Gdaňsku uskutečnit.

Kampaň "Třídní boj namísto světové války" prohlásila, že půjde v té věci před Nejvyšší správní soud ve Varšavě, stejně jako před Evropský soudní dvůr. Soudce správního soudu prohlásil, že velmi vítá tento postup a sám nám doporučuje tak učinit.

Učiníme tak samozřejmě neprodleně.

Večer začala kampaň "Třídní boj namísto světové války" svou další cestu z Gdaňsku do Bydgoszcze.

Převzato z: www.himmlischevier.de/history.html

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .