header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Z Bydgoszcze do Gdaňsku

Vyjednávání s úřadyGdaňsk - město svobody? Město svévole!

Kolona "Třídní boj namísto světové války" jede z Bydgoszcze do Gdaňsku. Na cestě jsme dostali zprávu od našeho polského právníka: Primátor Gdaňsku zakázal aktivity konvoje ve městě. Důvody jsou opravdu směšné: Vzhledem k přípravě na mistrovství Evropy ve fotbale je ve městě tolik stavenišť, že pět nákladních automobilů a několik doprovodných vozidel kolony by představovalo pro dopravu vážnou hrozbu.

Závažné a čistě svévolné, ale: Podle polského práva jsou shromáždění považována za schválená, pokud po podání žádosti do 3 dnů není vznesena námitka města nebo obce. Taková námitka z Gdaňsku nebyla předložena. Zakazovat mu to v den příjezdu kolony do města je tedy zcela nezákonné a svévolné. Zrychlené řízení před správním soudem, jaké je možné v SRN a anektované NDR, zde není. Musíme se obrátit na nadřízený správní orgán, vojvodství. Až do doby kdy ono rozhodnutí primátora nezruší, je s námi policií nakládáno, jak nám oznámili, jako s běžnými účastníky silničního provozu, kteří nesmějí jezdit v koloně a podléhají normálním pravidlům silničního provozu.

Zítra, 18 května, v 8 hodin navštíví naše delegace vojvodství.

Zřejmě hodlá Gdaňsk zůstat věrný "tradici" kontrarevoluce, která se v něm od dob protisocialistického hnutí v loděnich uchytila. Nemůžeme zastupovat úlohu polského lidu v boji za jeho práva a za zajištění dodržování alespoň stávajících právních předpisů. Poukazujeme ale například na skutečnost, že polská policie - jak se vyjádřil náš právní zástupce - jedná jako koloniální policie. A také, že lze vyhrát i proti ní, jak jsme ukázali v posledních dnech v našem boji proti "spolupráci" mezi polským a německým státním aparátem pod kuratelou německých orgánů.

Převzato z: www.himmlischevier.de/history.html

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .