header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Třídní boj namísto světové války

Třídní boj namísto světové válceSrdečně zveme k účasti na mezinárodní manifestaci německo-česko-polské kampaně "Třídní boj namísto světové války", která se uskuteční v Praze v úterý 10. května v 18:00 na Náměstí Jana Palacha. Kampaň organizovaná množstvím odborových, mládežnických a politických organizací je pořádána u příležitosti 66. výročí porážky fašismu a jejím cílem je vystoupit proti obnovenému německému imperiálnímu obsazování střední a východní Evropy.

Komunistický svaz mládeže, o.s.

Plakát ke stažení

Leták ke stažení

Průběh akce i plán můžete sledovat zde

Komunistický svaz mládeže (KSM) partnerem mezinárodní kampaně Třídní boj namísto světové války

Účast Komunistického svazu mládeže (KSM) na kampani Třídní boj namísto světové války je součástí antiimperialistické politické činnosti KSM, která představuje jeden z pilířů naší organizace. Boj proti imperiální triádě EU, USA a NATO, proti jejich politice agresí, okupací, vraždění a krmení bezedného hrdla vojensko-průmyslového komplexu veřejnými financemi zemí zapojených do imperialistického řetězu a krví jejich obětí musí být veden v první linii především v našich vlastních zemích. Jejich vládnoucí třída nese přímou zodpovědnost za imperialistické zločiny páchané v Iráku, Afghánistánu, v zemích rozbité Jugoslávie a jinde. Svůj díl zodpovědnosti nese i vládnoucí třída v ČR. A není to náhoda, že naše země byla po odmítnutí možnosti lidového vyjádření v referendu o členství v NATO zatažena do tohoto paktu pouhých 12 dní před napadením Jugoslávie. Není to náhoda, že poté, co socialistické Československo 40 let podporovalo národně osvobozenecký boj imperialismem napadených národů, jsou žoldáci Armády České republiky po svržení socialismu nasazování do imperialistických agresí a okupací. Jejich stopy hanby jsou otištěny v půdě Balkánu, Iráku i Afghánistánu, kde někteří z těchto "Rambů" prosazovali zájmy svých pánů i se znaky zbraní SS na přilbách. Není to náhoda, že dnes vládnoucí třída České republiky tak ochotně přistupuje na požadavky USA na umístění amerického vojenské zařízení systému tzv. protiraketové obrany, které odmítá naprostá většina obyvatel naší země. S krizí kapitalistického systému nás tak zatahují na práh nových světových konfliktů za přerozdělení zdrojů a trhů.

Není to náhoda, že 20 let po restaurování kapitalismu v naší vlasti a jejím podřízení politické a ekonomické moci kapitálu byla doslova zlikvidována celá odvětví našeho národního hospodářství a jiná živoří na pokraji přežití. Pracující jsou dnes v naší zemi redukováni na pracovní sílu, jejíž práva jsou neustále okrajována ostrým nožem kapitálu. Jejich národní bohatství je vyvlastněno a celých 70% ekonomiky kontroluje cizí kapitál. Významné sousto si v naší dobyté vlasti dokázal urvat německý a rakouský kapitál, který dnes kontroluje velkou část bankovního sektoru (např. Česká spořitelna), tisk (Vltava-Labe-Press, MAFRA, a. s.), jehož označení jako český je už jen eufemismem, podstatnou část energetického sektoru (RWE Transgas, E.ON), komunikačního sektoru (T-Mobile) anebo tradiční vlajkovou loď našeho průmyslu - automobilku Škoda. Německý velkokapitál má v ČR přibližně stejné majetkové zastoupení jako tzv. český kapitál, tedy okolo 30 %.  Namísto ekonomiky, která patřila lidu našich zemí a která dokázala v převážné míře zajistit jeho potřeby a rozvoj, jsme uvrženi do kruté reality neokolonializace, kdy většina pracujících zápasí o existenční přežití.

Jedině důsledný boj proti kapitalismu a porážka jeho imperialistických struktur znovu otevře prostor politické a ekonomické moci "dolních deseti" milionů pracujících.


Porážku zbraním imperialistických agresorů!

Socialismus namísto barbarství!


Komunistický svaz mládeže (KSM)

 


 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .