header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Obama skolil Usámu?

Fotomontáž mrtvého Usámy bin LadinaStará "majetková hodnota" tvůrců Nekonečné války je mrtva. Zpráva o zabití Usámy Bin Ladina přišla z Pakistánu, ze země, ve které je taková spoluúčast mezi tajnými službami a islámistickými skupinami, že blízkost je tak silná, že to činí vždy obtížným pochopit, kdo opravdu tahá za opratě. V podobném kontextu se každá zpráva stává pochybnou a dokonce se opakující. Kolikrát z Pákistánu v průběhu posledních deseti let od 11. září přicházely zprávy o smrti velkého postrachu s vousy a turbanem a o jeho nenadálém zmizení?

Také v Iráku to nešlo lépe: Abu Omar al-Baghdadi, další nepolapitelný superterorista byl pro media zabit a mnohokrát znovu chycen. Systém televizního zapomínání byl dostatečně zajetý, aby umožnil frašku beze škody. Současný obraz mrtvoly znetvořeného Usámy, zlatý svitek pro media, by ale vyžadoval analýzu, která by mohla ověřit jeho důvěryhodnost. Peace Reporter to udělal a hned zjistil, že obraz je hrubá fotomontáž. Není to jediné odhalení o této operaci. Tím si můžeme být jisti.

Zatímco vybuchla na náměstích v USA pro-obamovská hysterie, že oddělal Usámu, upřednostňujeme připomenout jeden koncept : "Al-Kaida je mrtva" a to už dávno. Tvrdil to před nějakým časem Alain Chouet, muž který zformoval francouzský antiterorismus ve vedení tajných služeb v Paříži a to přesně v letech, kdy Washington a Londýn naopak vytvářely mýty a strašidla, která ospravedlňovala Nekonečnou válku. Miliony mrtvých poté, morbidní představení, které bude využito pro vyztužení labilní imperiální moci. Nobelova cena za mír je oslavována jako texaský šerif a media se nestydí přenášet pohřeb dětí v Lybii, zavražděných bombami svrženými na příkaz nositele Nobelovy ceny míru, protože budou zastíněny zprávou o vykořeněném Zlu.

Pino Cabras

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .