header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Ne spoluúčasti na vojenském útoku proti Libyi

Nyní je jasné, že skutečným cílem Francie, USA a dalších evropských zemí jsou zdroje ropy a plynu spíše než práva libyjského lidu. Jedná se o strategický cíl jak čelit současné mezinárodní ekonomické krizi a nastupujícímu nevyhnutelnému vystupňování nákladů na energii.

  Vojenská intervence NATO v Libyi je také varováním a hrozbou lidovým hnutím v Tunisku, Egyptě, Alžírsku, která zahájila významnou změnu strategie, jejíž závěr je pro americké a evropské nadnárodní korporace a geopolitické zájmy útočících mocností stále neznámý.  

Nevíme, zda budoucnost Libye bude bez vedení Kaddáfího s jeho nepravděpodobným "antikolonialismem", ale nemůžeme akceptovat, že tato budoucnost bude řízena USA a EU, ekonomickými a materiálními zájmy, spíše než vůlí lidu a demokratickými očekáváními. Tato očekávání nemohou být zastoupena bývalými politiky libyjského režimu, kteří se nacházejí v Přechodné radě v Benghází, a kteří nyní jsou úzce spojeni s imperialistickými mocnostmi, jako jsou USA, Francie, Velké Británii, nebo ropnými královstvími Perského zálivu.

Konstatujeme tedy, že v žádném případě nechceme být spolupachateli vojenské agrese proti Libyi páchané USA, Francií, Itálií, evropskými mocnostmi, nebo OSN samotnou.

Prohlášení prezidenta Napolitana, středo-levicových stran a jejich kolaterálních organizací, jako CGIL, pseudopacifistických skupin Tavola della Pace a dalších, jsou nepřijatelnými příznaky dvoustranné spolupráce s Berlusconiho vládou bombardující Libyi.

Po první demonstraci při zahájení bombardování se ve všech městech mobilizujme proti nové válce v středomořské oblasti, proti kolaboraci s "humanitárním" vojenským útokem v Libyi, a proti užití italských základen k agresi. Ne spoluúčasti na imperialistické válce.

La Rete dei Comunisti

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .