header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Pravá úloha WikiLeaks - "Vypálení Reichstagu" na deset způsobů

pastarchives.jpgPo spuštění stránek WikiLeaks a tzv. úniku tajných dokumentů se řada prozíravějších lidí začala zaobírat otázkou, co bude cílem dezinformační kampaně tentokrát. Nyní je jisté, že tato dezinformační kampaň je opět tou samou, jakou využil Hitler ve "vypálení Reichstagu", či Bush ml. při "boji s terorismem" - útok na dva paneláky kdesi na západě USA. Objevily se totiž informace, že americký senát bude schvalovat zákon, díky kterému budou mít USA pravomoc zablokovat jakékoli internetové stránky. Invence nápadů válečných štváčů z Pentagonu tedy nezaznamenala žádné razantní změny, stále ta samá písnička od Adolfa Hitlera. Pojďme se tedy podívat konkrétně, o co se tedy jedná.

Taktika této provokace je v zásadě velmi prostá, její uživatel pracuje zhruba takto: Zinscenuji útok sám na sebe, abych pak mohl zdůvodnit represe/teror, který využiji k posílení své (totalitně) mocenské pozice, kontroly, společenské infiltrace apod.


První velmi známé využití této taktiky se odehrálo v Berlíně dne 27. února 1933. Nacisté potřebovali zdůvodnit teror vůči komunistům, proto zinscenovali zapálení Reichstagu komunistickými aktivisty. Vlastně tato událost odstartovala nástup Hitlera k moci. Na základě této dezinformace došlo k předčasným volbám, NSDAP jako propagandistický tah využila právě zapálení Reichstagu, kterým odstrašovala lidi (voliče) od Komunistické strany Německa. Ta byla v té době jednou z nejsilnějších opozičních stran proti NSDAP. Na základě zinscenovaného útoku na Říšský sněm byl přijmut zmocňovací zákon, který soustředil moc v rukách Adolfa Hitlera. V Dekretu o požáru Říšského sněmu došlo dále k velmi razantnímu omezení lidských práv.


"První ze šesti článků dekretu pozastavil do odvolání platnost sedmi článků německé ústavy, týkajících se osobní svobody, svobody projevu, svobody tisku, práva shromažďovacího a telefonního a poštovního tajemství. V dalších článcích dekretu byly například převedeny některé pravomoci spolkových zemí na ústřední vládu a byly umožněny těžší tresty včetně trestu smrti za založení požáru veřejných budov.


Na základě dekretu byla záhy zakazována především komunistická, ale i demokratická shromáždění, zastavováno vydávání novin a časopisů a několik tisíc osob bylo zatčeno (včetně předsedy KPD Ernsta Thälmanna)." (zdroj: Wikipedia). Požár Reichstagu byl ve skutečnosti založen na přímý popud špiček NSDAP.


Velmi čerstvé využití této taktiky jsme mohli vidět v podání G. Bushe ml. při teroristickém útoku ze dne 11. září 2001. Oficiální verzi teroristického útoku jasně na důkazní bázi vyvrací např. dokument "Duch doby". Opět se jednalo o útok, zinscenovaný samotnými představiteli Bushovi administrativy, jehož cílem bylo zdůvodnění (legalizace) pro státně-teroristickou invazi do Afghánistánu a Iráku, jejímž pravým cílem bylo samozřejmě nerostné bohatství a kolonizace.


Kauza "WikiLeaks" je tedy narýsovaná jako podle šablonky. USA samy umožnily únik vybraných, tzv. tajných informací. O tom, že tyto informace vůbec neodhalují válečné zločiny USA spáchané např. v Iráku, bylo již informováno ve článku "Proč unikly "tajné" dokumenty o válce", umístěném na webu KSM. Tyto tzv. úniky informací byly samozřejmě označeny za protizákonné, byla vyvolána vlna odmítavých reakcí především z řad představitelů jednotlivých vlád. Pracuje navíc s mezinárodním právem, které upravuje fungování zastupitelských úřadů a diplomatické styky, a které klade velký důraz na mezinárodně zaručenou ochranu těchto informací.


Nyní se objevily zprávy o tom, že americký kongres má jednat o zákonu, díky kterému budou moci Spojené státy Americké pravomoc zablokovat jakékoli internetové stránky. Pokud si uvědomíme, že všechna média v kapitalistickém světě jsou buď v rukách soukromokapitalistických vlastníků, nebo pod státně-kapitalistickým vedením (zvoleným na základě marketingové kampaně, též označované jako "volby", lidmi, na jejichž snižování intelektových schopností tito novodobí feudálové aktivně, systematicky a dlouhodobě pracují) a internet je jedinou efektivní variantou pro šíření reálných informací, navíc ostatní tradiční způsoby kvalitativně překonává, je jasné, jaké reálné dopady bude mít schválení tohoto zákona. Pravděpodobnost, že by tento zákon neschválili, je prakticky nulová. Vždyť se podívejte na to "hrozné nebezpečí", jako třeba WikiLeaks, které bylo schopné "otřást" zahraniční (špinavou) politikou našich skvělých a hrdých Spojených států Amerických, které bdí nad světovým mírem a pořádkem.

Jakub Holas

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .