header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

KSM na jednání WFDY v Bělehradě

Ve dnech 30. 7. až 1. 8. 2010 se Komunistický svaz mládeže, o.s. zúčastnil setkání více než 20 evropských členských organizací Světové federace demokratické mládeže (WFDY) v srbském Bělehradě. Akci pořádala WFDY a hostil ji Svaz komunistické mládeže Jugoslávie (SKOJ).

V rámci bohatého programu účastníci akce u rozbombardované budovy jugoslávské televize uctili památku obětí agrese NATO proti Jugoslávii z roku 1999, která byla zahájena pouhých 12 dní po zatažení ČR do Severoatlantického paktu. Součástí jednání byly i semináře, na nichž zástupce KSM vystoupil s referátem o zkušenostech z 11-letého členství ČR v NATO a o aktivní účasti ČR na politice agresí a okupací USA, NATO a EU, která je v současnosti vyjádřena např. nasazením 550 žoldáků Armády ČR v okupovaném Kosovu a Metochiji a více než 500 žoldáků v Afghánistánu.

Vedle množství bilaterálních rozhovorů proběhlo i oficiální jednání KSM s prezidentem WFDY Tiagem Vierou. Mezi konkrétními výstupy setkání bylo i přijetí rezoluce účastnických organizací vyjadřující podporu zápasu polských komunistů proti antikomunistické novele trestního zákoníku, který zavádí kriminalizaci používání symbolů komunistického hnutí. KSM již před tím podpořil polské komunisty i přímou účastí na demonstraci organizované Komunistickou stranou Polska a Komunistickou mládeží Polska začátkem července t.r. ve Varšavě.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .