header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Ne americkým základnám na našem území

Tak. Přesně podle předpokladu. Stačily jedny volby, které většina znechucených obyvastel ignorovala nebo nalítla na image "nových stran", slepení vládnoucí koalice ze sil, které nemají v plánu hájit ani české národní zájmy ani zájmy dolních 10 milionů poctivě pracujících lidí a už se peče opět zapojení ČR do agresivní zahraniční vojenské politiky USA. V ČR by mělo býti prý  "centrum předběžného varování".

Čeští nohsledi hled přispěchali s přitakáním -  "Považuji to za první, malý, symbolický krok," uvedl  např. "český" ministr obrany Alexandr Vondra. Částka 2,2 milionu dolarů, kterou by Kongres mohl uvolnit ještě letos, je ze strany administrativy Baracka Obamy prvním konkrétním závazkem. Zástupci Pentagonu byli už v květnu v ČR na obhlídce možných pracovišť.

Podle zdrojů z českého ministerstva zahraničí by mělo jít o dvě kanceláře s počítačovým a dalším technickým vybavením, kde by se scházela data o cizích raketách. Obsluha by analyzovala cíle raket, případně rozsah území, kam by dopadly trosky po sestřelení raket protiraketovou obranou. Centrum by prý mohlo vzniknout už do konce roku.

Není třeba říkat, že jakýkoliv podíl na americké agresivní politice odmítáme.

200.000 podpisů pod naší peticí proti americké základně v ČR, další desítky tisíc pod jinými peticemi, veřejné mínění, kdy 2/3 občanů bylo proti americké základně v ČR, to vše jednoznačně ukazuje, že většina veřejnosti skutečně americkou přítomnsot zde, ať již v podobě raket, radaru či vyhodnovací stanice, odmítá.

Boj nekončí! Ne americkým základnám na našem území! 

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .