header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Budeme hájit pravdu svou morálkou a svými zásadami

Impérium a jeho spojenci vytáhli na novou křížovou výpravu, která má Kubu démonizovat. Jejich mocná politická a mediální mašinerie spustila kolosální klamavou operaci s cílem diskreditovat revoluční proces, destabilizovat zemi a vyvolat podmínky pro likvidaci našeho společenského zřízení.

V této horečné kampani využívají podle své libosti svých námezdních žoldáků. Aby získali politické dividendy, ženou je na smrt a přitom jim ve skutečnosti na těchto lidech pranic nezáleží, jako jim nezáleželo na smrti více než 3 tisíc Kubánců při teroristických akcích organizovaných či financovaných ze Spojených států, nebo na osudu více než dvou tisíc spoluobčanů zmrzačených při těchto akcích a lidí, kteří zahynuli ve Floridském průlivu, když se vrhli do neblahého dobrodružství vábeni sirénami vražedného Zákona o úpravě podmínek pro Kubánce.

Cynicky se dovolávají lidských práv, která v různých částech světa sami pošlapali a stále beztrestně pošlapávají.  Pokrytecky viní Revoluci ze smrti člověka, běžného vězně, který byl přičiněním protikubánských kampaní a za pomoci  nemalých fondů a prostředků, jež se ně vynakládají, převlečen za politického vězně. Člověka, jehož obětovali, aby jako hrot kopí posloužil k očernění národa, který ve světě vynakládá maximální úsilí na záchranu životů, který vysílá desetitisíce svých obětavých zdravotníků, aby na  nejkomplikovanějších místech spolupracovali s více než stovkou zemí. Má být  očerněna Revoluce, jež ani vteřinu neváhala  nabídnout  lékařskou pomoc americkým občanům v New Orleansu a dalších městech na jihu (USA) po ničivém uragánu Katrina. Revoluce, jež poskytuje vysokoškolské vzdělání mladým lidem, kteří by ve své zemi (včetně Spojených států) vystudovat nemohli, té, která dala národům k dispozici novátorskou alfabetizační metodu, jež otevřela milionům lidí z různých zemí Latinské Ameriky a Karibiku, Evropy, Afriky a Oceánie přístup k posvátnému lidskému právu na vzdělání a vědomosi.

Kubánská revoluce jedná důsledně v souladu s etickými, politickými a morálními zásadami, jež jí vštípil Fidel. Úcta k člověku tvoří podstatu našeho systému a je jedním z klíčů k tomu, proč lidé podporují revoluční proces, který již v hrdinských časech v Sierra Maestře  vždy respektoval život nepřátelských zajatců.

Navzdory neměnné politice nepřátelství a neutuchající agrese ze strany impéria zahrnující od vojenské invaze, přes teroristické sabotáže a plány atentátů na Fidela a naše vedoucí představitele, až po podporu diverze a genocidní ekonomickou, obchodní a finanční blokádu trvající již pět desítek let, Revoluce nikdy nezavraždila, nemučila, ani nenechala zmizet jediného ze svých protivníků.

Mohou se vlády Spojených států a evropských zemí halasně kritizující Kubu a odsuzující ji jako panenské vestálky pochlubit stejně čistým štítem? Co mohou říci k milionu mrtvých v Iráku a desetitisícům obětí v Afganistánu v důsledku protiprávních válek, jež se tam vedou? Jak zdůvodní tajné věznice a mučení údajných teroristů? O jaký právní podklad opírají  výběrové vraždy, jež Spojené státy spáchaly na svých protivnících v různých částech světa s použitím speciálních sil, jež v těch letech řídil stejný generál, který teď velí jednotkám v Afganistánu? Jak mohou ospravedlnit za posledních 5 let smrt více než 100 přistěhovalců, kteří byli v té době pod dohledem Inmigrační služby a celní kontroly Spojených států? O jaké lidské právo se opírají brutální zásahy proti zástupcům sociálních hnutí, kteří protestovali v době Kodaňského summitu o klimatu, nebo proti kalifornským studentům žádajícím větší rozpočet a menší platby školného? Kdo sleduje ponižující zacházení s přistěhovalci ve stovkách sběrných center roztroušených po Evropě? Byly Kongres Spojených států, Evropský parlament a pravicové strany starého kontinentu, které jsou dnes znepokojeny Kubou, zneklidněny takovýmito případy skandálního porušování lidských práv, kritizovali je, nebo je odsoudili?

Čím jsou skutečně znepokojeni, je morální síla revoluce, její zásadovost, její sílící prestiž v našem regionu, kde se stala významným aktérem integračního procesu, její inteligentní a vyrovnaný přístup k řešení tvrdých důsledků mezinárodní ekonomické krize a blokády, její jistota, že je třeba změnit to, co změněno být musí, aby se našemu lidu dostalo veškeré spravedlnosti, jak na nás apelují Fidel a Raúl.

Proto impérium a jeho evropští spojenci dojednávají plány, koordinují práci svých tajných služeb, vysílají své diplomaty do ulic monitorovat činnost svých placených přisluhovačů na ostrově, navyšují fondy na diverzi na Kubě. Jen USAID má na tento rok vyčleněno 20 milionů dolarů pro kontrarevoluční skupiny a na financování mediální štvanice proti Kubě.

Nyní soustřeďují svou cynickou kampaň na nového hladovkáře (o jehož obecné trestné činnosti a kontrarevolučních činech informovala Granma 8. března). Tomuto muži  je poskytována veškerá kvalifikovaná lékařská péče.

Jeho show je šířena do celého světa. Přitom se cynicky přechází mlčením jeho krutost a jeho trestní rejstřík, napadení a výhrůžky smrtí doktorce, ředitelce nemocnice, kde pracoval, úrok na bezbranného starce, jehož zranění se vyžádala naléhavou operaci.

Mnoho povyku dělají také kolem Dam v bílém, jak se samy nazývají, které nahrávají nepříteli a žijí z dolarů potřísněných kubánskou krví, jež jim dodává mezi jinými terorista Santiago Álvarez Fernández Magriňá, který chtěl odpálit výbušninu  v kabaretu Tropicana a v Miami je "dobrodincem" Luise Posady Carrilese. Není proto divu, že strůjce atentátu na civilní let společnosti Cubana a dalších odporných činů před několika dny na Miami vystoupil s vyjádřením podpory těmto "dámám", které byly dosud potrestány jedině projevy rozhodného a rázného odsouzení od našich občanů v ulicích.

Dostávat peníze od teroristické organizace je ve Spojených státech přísně trestaný zločin, stejně jako je jím činnost ve službách cizí mocnosti. Trestné činy takzvaných ?disidentů? nemají nic společného se svobodou názoru, nýbrž se spoluprací na plánech namířených proti našemu národu, za níž dostávají žold od nepřátelské supervelmoci. Všem bylo prokázáno přímé či nepřímé přijímání prostředků od vlády Spojených států a od nejedné evropské nadace napomáhající válečnické politice proti Kubě.

Co by se těmto "disidentům" stalo, kdyby činnost, kterou vyvíjejí na Kubě, prováděli v zemi svého chlebodárce? Trestní zákoník Spojených států počítá s trestem 20 let pro toho, kdo hlásá svržení vlády nebo zavedeného pořádku, 10 let pro šiřitele falešných zpráv s cílem ohrozit národní zájmy ve vztahu k jinému národu,  a 3 roky tomu, kdo udržuje "korespondenci nebo styk s cizí vládou (...) s cílem ovlivnit její postoj (...) ke konfliktu či sporu se Spojenými státy."

Nepřítel používá všechny nátlakové prostředky. Využívá politického vydírání a nařizuje mediální likvidaci těch, kdo by chtěli být s Kubou solidární. Pokouší se umlčet každý hlas, nesouhlasící s jeho diktátem. Aby přiměl Google zavřít digitální blog jistého kubánského intelektuála, který  nevyvratitelnými argumenty odhaluje skutečné politické záměry kampaně vedené proti naší vlasti, zapomíná dokonce na neustále omílanou ?svobodu projevu?.

Nic nás nepřekvapí. Jsou to stejné zvrácené metody, jaké byly praktikovány před 50 lety, když prezident Eisenhower schvaloval Plán tajných akcí proti Kubě.

Jak řekl soudruh Raúl v závěrečném vystoupení na závěr IX. Sjezdu Svazu komunistické mládeže: Více než půl století stálého zápasu naučilo náš lid, že váhání je synonymem porážky.

Nikdy, ať se se stane cokoliv, neustoupíme vydírání žádné země nebo skupiny zemí, byť by byly sebemocnější. Máme právo se bránit. Jestliže zamýšlejí zahnat nás do kouta, nechť vědí, že se budeme umět zaštítit v první řadě pravdou a principy. Znovu budeme pevní, klidní a trpěliví. V naší historii je mnoho takových příkladů

Povedeme zápas pomocí našich idejí, v našich ulicích a na všech mezinárodních scénách.

Na 1. máje podá náš lid a jeho pracující důrazný a jednoznačný důkaz své podpory revoluci!

Budeme hájit pravdu svou morálkou a svými zásadami!

(úvodník deníku Granma, 8.4.2010)

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .