header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Tisková zpráva - KSM oficiálně legalizován

V sobotu 13. března 2010 se v Praze uskutečnil mimořádný legalizační sjezd Komunistického svazu mládeže (KSM). Jeho hlavním úkolem bylo oficiálně legalizovat Ministerstvem vnitra ČR rozpuštěnou organizaci komunistické mládeže a její činnost. Ministerstvo vnitra ČR oficiálně rozpustilo KSM v roce 2006 se zdůvodněním, že organizace postupuje protizákonně, protože prosazuje nahrazení soukromého vlastnictví výrobních prostředků jeho vlastnictvím společenským.

Rozhodnutí Ministerstva vnitra ČR následně v roce 2008 potvrdil a zpravomocnil Městský soud v Praze. K jeho zrušení došlo až na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu v Brně v roce 2009 a konečně díky novému rozhodnutí Městského soudu v Praze, který 27. ledna 2010 oficiálně zrušil rozpuštění KSM.

Sjezd zároveň reagoval na nové výzvy k opakovanému rozpuštění KSM a k dalším antikomunistickým iniciativám. Na sjezdu odstupující předseda KSM a člen Ústředního výboru KSČM Milan Krajča uvedl, že: ?Významné vítězství, kterého mladí komunisté dosáhli, musí být zároveň dalším impulsem k boji proti antikomunistickým a protidemokratickým kampaním v naší zemi, opětovným snahám o rozpuštění KSM a KSČM a úsilí o kriminalizaci komunistického hnutí a zápasu za socialismus.?

Sjezd zhodnotil a vysoce ocenil roli solidární kampaně, která byla na podporu KSM organizována nejen v České republice, ale i v zahraničí. Sjezd schválil poděkování zahraničním partnerským organizacím KSM, které ve svých zemích proti perzekuci KSM a antikomunismu v České republice organizovaly informační kampaně, pořádaly mítinky a protestní demonstrace, zasílaly nesouhlasné rezoluce, protestovaly před ambasádami České republiky a konfrontovaly nejvyšší představitele českého státu na jejich zahraničních cestách.Kromě dalších otázek se sjezd zabýval otázkami znovuvybudování legálních struktur KSM, volbou nové Ústřední rady KSM i vztahům s KSČM. Sjezd vyzval všechny sympatizanty KSM k zapojení do jeho legální činnosti a bývalé členy KSM k obnovení svého členství v organizaci.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .