header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Zakládající prohlášení Lidového hnutí proti EU

Lidové hnutí proti EU vzniká z potřeby občanů České republiky postavit se Evropské unii a dopadům její existence v jednotlivých oblastech života společnosti. Cílem Lidového hnutí proti EU je mimo jiné informovat obyvatele České republiky o skutečném charakteru Evropské unie a její imperialistické, protilidové a protidemokratické politice:

  • Evropská unie znamená úmluvy vnucené národům řady evropských zemí největšími monopoly. Jejím cílem je všemožnými způsoby maximalizovat zisk monopolů na úkor pracujících a národů Evropské unie i dalších zemí světa.
  • Evropské unie znamená imperialistické války, které iniciuje, případně se na nich se aktivně podílí. Účastní se válek a agresí USA jako jejich stálý spojenec. Výsledkem jsou tisíce zabitých a zraněných dospělých a dětí. Bombardování, vojenské okupace, vyhrožování, vojenské základny, jaderné zbraně, to vše používají k prosazení svých imperialistických plánů.
  • Evropská unie znamená školy a univerzity, které slouží zájmům monopolů, učebnice obsahující historické lži a nevědecká tvrzení, vytlačování veřejného a bezplatného vzdělávacího systému zaváděním školného a tak vytváření sociálních sít pro vzdělávání, vytváření předpokladů pro získávání vyššího vzdělání a znalostí jen pro určitou elitu.
  • Evropská unie znamená nezaměstnanost přerušenou pouze epizodami krátkodobé práce a stálé nejistoty. Na základě smluv jako je Lisabonská strategie a nařízení jako je Bolkesteinova směrnice jsou práva pracujících "přeměňována" na náklady, které musejí být minimalizovány podle vůle a zájmů monopolů.
  • Evropská unie znamená svobodu pohybu kapitálu, služeb, obchodu a omezovanou volnost pohybu pracujících, jejichž sociálně-ekonomické zákonné zajištění je omezováno stejně jako další sociální výdobytky.
  • Evropská unie znamená cílenou destrukci zemědělství v řadě svých členských států prostřednictvím řady příkazů, nařízení a zákazů tak, aby tak byla odstraněna potravinová soběstačnost a nezávislost jednotlivých zemí. Evropská unie znamená omezování demokratických práv a svobod ve jménu tzv. "války proti terorismu" a antikomunistických kampaní.
  • Evropská unie znamená otevřené ignorování vůle lidí, jako je tomu v případě referend ve Francii, Nizozemí a posléze v Irsku o tzv. Evropské ústavě i o její oprášené verzi - Lisabonské smlouvě, omezování vyjádření se lidu v referendech, vnucování přijetí principů a cílů monopolů vydávaných za cíle evropské.

Lidové hnutí proti EU je přesvědčeno, že z uvedených důvodů je nutné se Evropské unii postavit. Je potřeba, společně s občany jiných evropských států, odmítnout politiku a plány monopolů a jim sloužící Evropské unie. Budoucností České republiky ani Evropy není Evropská unie! Za lidovou Evropu míru, demokracie a sociálních a politických práv!

www.protieu.cz

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .