header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Sjezd FDJ podpořil KSM

Drazí soudruzi, My, členové Svobodné německé mládeže (FDJ) a účastníci 14. sjezdu FDJ, pokračujeme v solidárních bojích proti ilegalizaci Komunistického svazu mládeže (KSM).
Pro nás znamená mezinárodní solidarita také boj proti nepříteli v naší vlastní zemi – německému imperialismu. Víme, že suverenita České republiky je ohrožena Spolkovou republikou Německo. Jedním z příkladů této hrozby je požadavek německých reakčních sil na zrušení Benešových dekretů, které jsou v každém případě velmi efektivní součástí mezinárodního práva. Dodnes vláda Spolkové republiky Německo neuznala neplatnost Mnichovské dohody od jejího počátku.

Jsme znepokojeni rostoucími útoky německého imperialismu usilujícího o ovlivnění vlády ČR. Ilegalizace KSM je plně v souladu s touto linií. Z naší vlastní zkušenosti můžeme potvrdit, že zákaz jedné organizace se stane precedentem a zasáhne i další. Tento zákaz je namířen přímo proti všem pokrokovým a demokratickým silám. Kriminalizuje všechny, kteří, jako právě Vaše organizace, odmítají akceptovat současné politické a sociální podmínky a kteří se jim staví aktivně na odpor. Náš společný boj je nezbytný dnes i zítra, společný boj našich organizací a všech dalších organizací, které bojují spolu s námi a učí se jeden od druhého v rámci Světové federace demokratické mládeže (WFDY).
Vzdáváme Vašemu boji hlubokou úctu!
Ne zákazu KSM! Ano demokratickým právům! Přátelství!

14. sjezd FDJ, Ilmenau

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .