header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Pozdrav 8. sjezdu KSM od španělských Kolektivů mladých komunistů

Kolektivy mladých komunistů (CJC) zdraví váš sjezd a vzdávají hold vašemu revolučnímu boji proti fašistickým útokům ze strany české vlády. Vlády, která zastupuje pouze zájmy mocných a porušuje ty nejzákladnější principy jakékoli demokracie.  Nebezpečná tendence k fašizaci, autoritářství a antikomunismu je vidět v celé Evropě, to vše je podporováno budováním dalšího pólu imperialismu při konsolidaci Evropské unie jako stmelujícího prvku pro oligarchie různých členských zemí. Probíhající proces rušení vaší organizace je útokem proti lidu a dělnické třídě, jak české, tak evropské.

CJC věří, že útok proti komunistické organizaci je také útokem na CJC a proto chceme společným postupem projevit naši maximální solidaritu, o celé situaci informovat veřejnost, zdůrazňujíce proletářský internacionalismus.
Od okamžiku zveřejnění vašeho zákazu se ve Španělsku začaly na všech místech, kde jsme byli schopní je udělat, objevovat malby na zdech a graffiti, články, veřejná prohlášení a v měsíci lednu potom řada veřejných diskuzí, které jsme uspořádali spolu s předsedou KSM, Milanem Krajčou, ve více než 11 různých městech po celém poloostrově. Tato kampaň se setkala s naprostým bojkotem oficiálních médií, která plně slouží španělské oligarchii, zatímco v levicových a alternativních médiích se setkala s výrazným ohlasem díky množství rozhovorů, které jim soudruh Krajča poskytl a důležitou reakcí, které veřejné přednášky vyvolaly. Výsledkem bylo to, že lidé ve Španělsku byli schopní přemýšlet a dovědět se o situaci KSM a výrazně to napomohlo k tomu, aby si lidé uvědomovali vlnu politického násilí, které vychází ze všech oblastí veřejných institucí, které demonstrují svoji roli jako vykonavatelé pravicových tendencí, které jsou bohužel na našem kontinentě stále aktuální.
CJC budou pokračovat v mezinárodní solidaritě a budou sledovat všechny represivní kroky vaší vlády, budeme bojovat bok po boku s našimi českými soudruhy proti společnému nepříteli.
Přejeme vám, abyste rozvinuli politické diskuse tou nejlepší možnou cestou, aby KSM vyšlo posíleno a aby čelilo dennodenním bojům na základě toho nejlepšího analytického zhodnocení situace při sledování a zachování principů marxismu – leninismu. Nemáme žádné pochybnosti o tom, že tomu tak bude.
Ať žije proletářský internacionalismus!
Pryč s antikomunistickou a polofašistickou českou vládou!
Ať žije KSM!
Ať žije marxismus – leninismus!

Komise mezinárodních vztahů CJC

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .