header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Meze "demokracie"?

Nedávno KSM dostalo od Ministerstva vnitra dopis, který přikazuje přestat vyvíjet údajnou politickou činnost a to proto, že KSM není politická strana, ale občanské sdružení a to nesmí vyvíjet žádné politické aktivity. Jenže KSM tyto aktivity nevyvíjí, jen vyjadřuje svůj názor na politiku, která se děje v našem státě a to může kdokoli...

...vyjadřovat svůj názor přece není trestné a tak KSM nechápe, co po něm ministerstvo vlastně chce a proto tedy ministerstvu napsal dopis, kde tuto situaci vysvětluje.

Ministerstvo však odpovědělo, že politické aktivity vyvíjíme, což je prý vidět např. na našem programu a stanovách, a proto je tedy máme ukončit. Je třeba připomenout, že činnost samozřejmě vyvíjíme, ale úplně stejnou, jako jiné mládežnické organizace, na které ministerstvo vnitra stížnost nepodalo. Navíc KSM nekandiduje do voleb. Jen vyjadřuje své rozhořčení vtom, jak dnes funguje současný režim a taky se jej snaží změnit svými peticemi, kampaněmi, osobní agitací, na což má každý právo. Proto není důvod, abychom tyto aktivity přerušili, protože toto nařízení jen terorizuje a ubírá na svobodě bezúhonných občanů, kteří se jen snaží říct svůj názor a to nám je bráněno jen díky tomu, že přes policii nás lidé, kteří snámi nesouhlasí systematicky ničí a komplikují naší práci a úsilí.

Tato stížnost je jen začátek pro zrušení politické strany KSČM a dalšímu zastrašování a likvidování občanů, kteří levicově smýšlí. Každý se ohání tím, jak za bývalého režimu nikdo nemohl rozšiřovat svoje názory a když je rozšiřoval, tak byl pronásledován tehdejší policií. Dnes je tomu tak ale také a co je horší, děje se to v„demokratické zemi“, kde má každý údajně právo rozšiřovat své názory a nikdo nemá právo jej za to pronásledovat, ani mu tyto názory zakazovat. Policie ČR tohle však dělá a pečlivě sleduje naše napsané články a aktivity, aby nás za ně mohli kritizovat a pokud možno i stíhat. Je velice smutné, že místo toho, aby policie sledovala vrahy, lupiče a násilníky a chránila nás před kriminálními živly, tak kontroluje nás, aby si pravičáci mohli mnout ruce, jak nám komplikují práci. Je zvláštní, kam až toto utlačování zastánců komunismu může dojít.

Vše to začalo zrušením symbolů bývalého režimu a končí to zrušením naší organizace. Policie sice tvrdí, že jde o zcela běžný postup a že pracuje přesně, jak jim určuje zákon, ale kdyby postupovala podle zákonů, tak trestá i ty, kteří nám vyhrožují, utlačují a zastrašují nás. Sám jsem byl několikrát svědkem, jak se policista díval, jak nám vyhrožuje nějaký člověk smrtí a že se postará o to, abychom všichni přišli o své zaměstnání, nečinně se díval, jak nás obtěžují a uráží lidé, kteří po nás také házeli naše propagační materiály. Při protestu proti omezování občanských práv nás policie začala legitimovat a tak se ptám, proč policie nelegitimovala i ty jedince, kteří nás ohrožovali. Vtomto příkladě jde jasně vidět, že KSM je silně terorizováno a utlačováno zneužíváním pravomocemi policie. Většinou jsem se policie, když jim bylo vyčítáno, že špatně, nebo neadekvátně zasáhla, zastával, ale dnes, když píši tento článek to udělat nemohu, protože toho, čeho se na nás policie dopouští, je prostě neodpustitelné a naprosto porušuje všechna práva občana žijícího ve svobodné zemi, za kterou nás vEvropě mají. Pravdou to však není, pokud by Česká republika byla demokratická republika, tak by se tady takové věci dít prostě nemohly.

Martin Jurka

(foto - jedna z mnohasolidárních demonstrací  s KSM ve světě)

{moscomment}

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .