header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Četli jsme: USA největší hrozbou

V listu Financial Times vyšla zajímavá statistika z vlastního průzkumu. Občané největších evropských zemí se domnívají, že největší hrozbou světové stability jsou Spojené státy. Celkem 32 % dotázaných ze Španělska, Francie, Německa, Itálie a Británie považuje Spojené státy za větší hrozbu světovému míru než kterýkoli jiný stát.

Tyto obavy zůstávají za poslední rok víceméně stejné, když podle 11 průzkumů od loňského července osciloval počet znepokojených Evropanů mezi 28 a 38 %.

V samotných USA jsou sice vlivem propagandy za největší hrozbu považovány Severní Korea a Írán. Nicméně nejmladší Američané ve věku 16 až 24 let si myslí v počtu  35 %, že hlavní nebezpečí pro světovou stabilitu je jejich země. Znepokojení ve velkých evropských státech přetrvává přesto, že vláda prezidenta George Bushe se zdánlivě snaží o smířlivější zahraniční politiku než v prvním funkčním období.

Evropané také mají dle výzkumu stále větší obavy z Číny. Za největší hrozbu ji označilo 19 % dotázaných, zatímco před rokem jich bylo 12 %. Za Čínou je Írán, který je hlavní hrozbou pro 17 % dotázaných, Irák (11 %) a KLDR s devíti procenty. Jen pět procent dotázaných označilo za hlavní hrozbu Rusko.

Public relation imperiální politiky Evropské unie plodí své ovoce, to je zřejmé....

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .