header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Úvaha nad snahou šikanovat komunisty

O Leninovi, ale také mnohem zásadněji o československých legiích a o tom, co páchaly pod velením takových důstojníků jako Gajda (později známý český fašista) či major Hásek, jsem hovořil s redaktorkou Rovnosti (regionální jihomoravský deník),poněkud podivně vše zkrátili (Lenina si vážím, protože svrhl carský režim...), vzhledem k únorové, tzv. buržoazní revoluci 1917...

, ta je dle dnešních dějepisců vlastně ekvivalentem současného zřízení – to pravé osvobození od cara – carismu a bolševici toto vše zničili. Já si ale myslím něco jiného, než Ti (myslím Ministerstvo vnitra), kteří by nás chtěli vinit z propagování třídní zášti či kteří na nás podávají trestní oznámení (jako pan Kolář – předseda Mladých křesťanských demokratů).

Myslím, že vlastně žádný „skutečný“ útlak „cara – tatíčka“ neskončil – velkoadmirál Kolčak, jehož muži se rádi fotili s hlavami, které odňali od těla obětem svého tažení za „demokracii“ v Rusku během následné občanské války rudých proti bílým, akce československých legií na osvobození v Jekatěrinburgu vězněného cara, intervence 15 států proti rudému Rusku včetně USA pouze pro to, že Lenin uzavřel mír pro Rusko, které duševní slabost cara Mikuláše II. ovládaného jeho manželkou uvrhlo na jatka imperialistické I. světové války – tak toto vše hovoří proti nim – Dohodoví mocipáni (USA, Velká Británie, Francie, Japonsko) a jejich spojenec Kerenskij udržovali stávající režim, ve kterém trpěly masy ruských rolníků naprosto stejně jako za cara. Teprve Lenin a Bolševická strana osvobodili ruský lid od útlaku – ten dostal možnost postavit svoje továrny, školy a nemocnice – pro své děti. Ne jako předtím, kdy jejich vzdělání, lékařská péče závisela jen na nemožnosti vybudovat něco z ničeho sám, kdy se dělník či rolník nemohl opřít s ostatními do díla.

I když po „pádu“ cara dostali možnost vybrat si ze skupinek deroucích se k moci, své postavení změnit nemohli. Až teprve Lenin jim dal to, co jim Ti, co vzešli z hniloby carského režimu, nikdy nenabídli. Nabídl jim mír a chléb. Stát jim dal prostředky, oni dali kolektiv.

Uvědomme si, že třeba s. Leonid Brežněv, na kterého dnes mnohdy plivou Ti, kteří ho v minulém režimu ze ziskuchtivosti velebili, tak on pocházel z nuzných poměrů dělnické rodiny – jako malý chodil bos a stal se z něj jeden ze dvou nejmocnějších mužů na Zemi.

Z jakých poměrů pocházejí američtí prezidenti, když na kampaň potřebují minimálně 50 milionů USD. Čí zájmy kdo hájí, je zcela zřejmé.

Režim tento i ten, který vznikl na troskách feudálního řádu, se nerozpakuje stíhat Ty, kteří jsou schopni nabídnout i jiné „svobody“ než tisku, který u nás ovládají různé skupinky a shromažďování pro fašistické tlupy. Už se zase trestně stíhá a ruší svobodné a solidární přemýšlení – Lenin před zatykačem utekl do Finska, to nám asi dnes moc nepomůže, tak, že by třeba Seychely, co soudruzi...

Dost už bylo diktatury buržoazie a chci,aby nastala revoluční přeměna společnosti, která v mnohém rozšíří svobodu a demokracii pracujících tak, jak ji nemůžou nikdy dosáhnout v dnešní totalitě kapitálu. Protože ta demokracie, ta dnešní je vždy jen pro někoho, asi není pro ty, kteří nechtějí zůstat v mantinelech ideologie kapitalismu. Nebo pro koho ještě není?

David Pazdera

{moscomment}

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .