Úvodní stránka arrow Dokumenty KSM arrow Stanovisko KSM k podání trestního oznámení na KSM senátory Mejstříkem a Štětinou Friday, November 21 2014
Stanovisko KSM k podání trestního oznámení na KSM senátory Mejstříkem a Štětinou Tisk E-mail
Středa, 06 duben 2005

Stanovisko KSM k podání trestního oznámení na KSM senátory Martinem Mejstříkem (Cesta změny) a Jaromírem Štětinou (Strana zelených)

Komunistický svaz mládeže (KSM) ostře protestuje proti podání trestního oznámení na KSM senátory Martinem Mejstříkem (Cesta změny) a Jaromírem Štětinou (Strana zelených). KSM považuje toto trestní oznámení za součást současné demagogické antikomunistické kampaně a další z mnoha pokusů o plíživou fašizaci české společnosti.

Iniciátoři trestního oznámení výzvy tvrdí, že KSM a jeho časopis Mladá Pravda hlásá třídní zášť, třídní boj, že volá po svržení demokratického režimu. Třídní boj (konflikt mezi velkými skupinami obyvatel, které mají rozdílný vztah k výrobním prostředkům) v rámci současné společnosti existuje nezávisle na komunistech a komunisté pouze chtějí vytvořením kvalitativně vyšší, spravedlivější, efektivnější, formy společnosti – komunismu - třídní boj odstranit.

KSM dále upozorňuje, že je řádně registrovaným občanským sdružením fungujícím plně v rámci Ústavy ČR a stávajících zákonů, podobně i Mladá Pravda, časopis KSM, je oficiálně registrovaný měsíčník.

KSM vyzývá všechny demokratické síly k tomu, aby se tomuto útoku na komunistické hnutí a levici jako celek postavily. Nedopusťme oklešťování našich demokratických politických práv!

V Praze dne 6. 4. 2005, předsednictvo ÚR KSM

Partneři: