Úvodní stránka Tuesday, March 28 2017
Prohlášení WFDY o novém opatření USA proti Bolívarovské Venezuele Tisk E-mail
Středa, 11 březen 2015

Světová federace demokratické mládeže (WFDY) obdržela zprávu o nových imperialistických akcích vlády Spojených států vůči Bolívarovské republice Venezuela a jejímu lidu. USA prostřednictvím prezidenta podepsaly intervenční rozkaz, který je ukázkou cynismu označením této země hrozbou pro národní bezpečnost, což má být záminkou k vyprovokování vojenské agrese, jejímž hlavním cílem je vymazat úspěchy revoluce.

Pokroková a antiimperialistická mládež tohoto světa musí být ostražitá k závažnosti této akce a znovu odsoudit činy, které jen vyvolávají válku. Pokroková a antiimperialistická mládeže musí i nadále odmítat takové nezodpovědné akce ze strany této imperialistické vlády proti pokrokovým přeměnám v Latinské Americe, jakým je i Bolívarovský proces.

Světová federace demokratické mládeže vyzývá všechny mladé světa, aby vyjádřili svou solidaritu s lidem Venezuely, zopakovali svou plnou podporu legitimní vládě prezidenta Nicolase Madura.

Vedení Světové federace demokratické mládeže

Překlad prohlášení: KSM