Úvodní stránka Friday, May 26 2017
Prohlášení WFDY k rozhodnutím Kyjevského správního soudu o zákazu Komunistické strany Ukrajiny Tisk E-mail
Neděle, 20 prosinec 2015

Světová federace demokratické mládeže (WFDY) odsuzuje trvalý zákaz Komunistické strany Ukrajiny (KPU) rozhodnutý 16. prosince správním soudem v Kyjevě. Rozsudek zakončuje v podstatě čistě politické stíhání, jež vzešlo od reakční vlády fašistických a nacionalistických sil, které s podporou USA, EU a NATO převzaly moc při převratu proti demokraticky zvolené vládě.

Rozhodnutí správního soudu je dalším krokem v podpoře fašismu a fašistických skupin imperialismem, který se hystericky zvedá a snaží se na jednu stranu vytvářet nátlak a na druhou se pojistit nástrojem chaosu na Ukrajině. Zároveň to znovu osvětluje antikomunistickou propagandu rozšiřovanou EU pokoušející se ztotožňovat komunismus s fašismem, přepsat rozhodující přínos Sovětského svazu na vítězství národů nad fašismem, a oslabit organizované a masové boje lidových vrstev.

WFDY několikrát potvrdila svou solidaritu a podporu své členské organizací "Leninský Komunistický svaz mládeže Ukrajiny", a také všem demokratickým a pokrokovým lidem na Ukrajině, kteří čelí útoku. Dále zejména nyní WFDY vyjadřuje svou nejhlubší podporu a solidaritu Komunistické straně Ukrajiny. WFDY také vyjadřuje své uspokojení ze zprávy KPU o tom, že to bude pokračovat ve svém boji za vládu práva a demokracie, za lidská práva a základní svobody.

Jménem Světové federace demokratické mládeže, vedení WFDY v Budapešti

18.12.2015